Beruházás

2023.03.30. 15:14

Lezárták a Zöld város projektet, szebbé vált Pásztó

Csütörtök délelőtt átadták a Pásztó környezetfejlesztése című projektet, amely során összesen hat városrész újult meg és kapott hasznos funkciót, de a település zöld környezetét is szebbé tették.

Nagy Orsolya

Számos beruházás teszi szebbé és kellemesebbé a pásztóiak életét

Forrás: Nool.hu

Fotó: Szabó Péter

A nemrégiben elkészült Zöld város projekt keretében több helyszínen vált szebbé a település környezete, 650 millió forint vissza nem térítendő támogatásból: a szabadidő eltöltést biztosító közösségi tereket alakítottak ki.

A projekt ünnepélyes átadóján Farkas Attila polgármester felidézte, hogy a mostani beruházás egy korábbi pályázat, amelyre a támogatást még 2016-ban nyerte el az önkormányzat. 2018-ban, az időközi polgármesteri választást követően azonban több probléma is felmerült és az is kiderült, hogy az elnyert összeg nem lesz elég a megemelkedett építőipari árak miatt. Így az egyik városrészen létrejövő fejlesztés műszaki tartalmát csökkenteni kellett, ám ennek ellenére is hat helyszínen valósult meg a beruházás.

A polgármester hozzátette: a Stromfeld udvaron játszóteret alakítottak ki, de parkolókat is létrehoztak. A Hunyadi udvaron több funkciós rekortán sportpályát építettek, valamint egy 143 méteres futókört. A vasútállomás melletti parkos területet is rendbe tették a szakemberek, a strand mellett pedig nagyszabású csúszdapark épült parkolókkal. Ezen kívül a Kishegy környékén 300 méteres futókört hoztak létre. A piacon pedig a csarnok újult meg és lecserélték az árusító pavilonokat. Emellett mindegyik területen rendbe tették a zöld környezetet is.

Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke kiemelte, látni, hogy Pásztón milyen komfortos életteret sikerült kialakítani. Az olyan beruházások, mint a mostani is hozzájárulnak ahhoz, hogy jól éljenek az itt lakók és a várost is sokkal szebbé teszik.

Mint mondta, az egyik legfontosabb cél, hogy gyermekeinknek, unokáinknak építsük a megyét és ezt a várost. Ha komfortos városokat, falvakat építenek és lesz munkahely, valamint az itt élők szeretik szülőföldjüket, akkor itt maradnak majd és itt lelnek boldogulást. Ez a három tényező pedig valóban egyre jobban épül és fejlődik.

Az elnök végül hangsúlyozta az összetartó erő fontosságát is.

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy előremutató és dicséretes Pásztó, amely a fejlődés útjára lépett.

– További beruházások vannak még folyamatban, amelyeket később adnak át, így a Romkertben épülő látogatóközpont, az új bölcsőde létrehozása, de a templom felújítása is készülőben van. Látni, hogy a város fejlődik. Emellett további fejlesztéseket is elnyert a település – fejtette ki Becsó Zsolt.

Az országgyűlési képviselő arra is kitért, hogy Pásztó a reneszánszát éli és mintául szolgál valamennyi város előtt. Az itt élőknek van mire büszkének lenni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában