fejlesztés

2021.06.22. 17:36

Több mint hatszázmillió forint támogatásból újul meg Pásztó

Hat városrész kap új köntöst a közeljövőben Pásztón annak a beruházásnak köszönhetően, amely több mint hatszázmillió forintos támogatásból valósul meg. A projektet ünnepélyes keretek között indították el kedden a honatyák.

Nagy Orsolya

pásztó felújítás

Forrás: NMH

Fotó: Ladóczki Balázs

Még 2017-ben nyert el támogatást a helyi önkormányzat a Zöld város kialakítása című pályázaton, amelynek kivitelezési munkálatait a napokban kezdték el a szakemberek.

Farkas Attila polgármester elmondta, hogy a Pásztó környezetfejlesztése elnevezésű projekt hat tervezett helyszínt tartalmaz.

– A Stromfeld udvaron lebontják a régi játszóteret, helyette egy újat alakítanak ki, de parkolókat is létrehoznak, köztük mozgáskorlátozottak részére is. Ezen kívül lebontják azokat az épületeket, amelyek azbesztet tartalmaznak és fákat is ültetnek majd. A Hunyadi udvaron egy 28-szor 16 méteres, több funkciós rekortán sportpálya lesz, valamint egy 143 méteres futókör. Itt is megvalósul fásítás, illetve kerti bútorzatot helyeznek ki. A vasútállomás melletti parkos területet is rendbe teszik a szakemberek, a strand mellett pedig négy darab száraz csúszda várja majd az odalátogatókat, ahol szintén parkolókat alakítanak ki, de az ott lévő út is megújul majd – mondta Farkas Attila.

Hozzátette: a Kishegy környékén 300 méteres futókört hoznak létre, kerti bútorokat helyeznek ki, valamint lebontják a régi színpadot, hiszen az nemcsak balesetveszélyes, de esztétikailag is nagyon rossz állapotban van. Az utolsó helyszín a piac területe, ahol a csarnok újul meg és lecserélik az árusító pavilonokat. Emellett a Zöld város II. elnevezésű projekt is folyamatban van, amely Mátrakeresztest és Hasznost érinti.

A városvezető hangsúlyozta: a beruházás lényege, hogy olyan közösségi terek alakuljanak ki Pásztón, amelyek hasznos és tartalmas szabadidős lehetőségeket kínálnak a lakóknak. A terek kialakítása továbbá segíthet a lakosság megtartásában és fiatalok visszacsábításában is.

Dr. Becsó Károly, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője kiemelte, hogy számos beruházás van folyamatban a településen. Kifejtette: szeretnék, ha a városban megvalósuló fejlesztések a helyieket szolgálnák, hiszen azok az emberek életét komfortosabbá és élhetőbbé teszik.

Újabb lehetőségek előtt áll a város

– Van mire büszkének lennie Pásztónak, hiszen jóformán nincs a városnak olyan pontja, ahol ne lenne folyamatban valamilyen beruházás – fogalmazott Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. Mint mondta, a Zöld város projekt és a többi fejlesztés után sem szabad megállni, tovább kell menni ezen az úton.

– Hamarosan indulhat majd a Zöld város harmadik üteme is, amelybe reményeim szerint bevonhatjuk azokat a területeket is, amelyek az első kettőből kimaradtak. A jövőre vonatkozólag is vannak konkrét elképzeléseink. Az új tervezési időszakban pedig már látjuk, hogy a következő hétéves időszakban nagyon nagy lehetőségek nyílnak meg a térség, így Pásztó számára is – hangsúlyozta a honatya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában