Majális

2024.05.01. 21:05

Így telt Nógrádban a munka ünnepe (fotók, videók)

Kulturális programokkal, vásári forgataggal és koncertekkel ünnepelték május elsejét Nógrád-szerte. Egy valami minden helyszínen megegyezett: a jó hangulat! Fotóinkon csokorba gyűjtöttük a legjobb pillanatokat.

Nool.hu

Balassagyarmaton zenétől volt hangos a belváros

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Salgótarján lakóit idén is már korán reggel a Bányász-Kohász Fúvószenekar tagjai ébresztették. Miután körbejárták a várost zenés előadásukkal, a Dolinkában adtak koncertet. A helyszínre sokan kilátogattak, ahol a Happy Gang és a Groovehouse is szórakoztatta a közönséget.

Bátonyterenyén a Kastélykerti Tavaszi Kavalkádon majálisozhattak az érdeklődők. A programnak a Gyürky-Solymossy kastély kertjében pörkölt főtt, kulturális műsorok váltották egymást és májusfát is állítottak.

Patvarcon épp a munka ünnepén tárta ki ajtaját a látogatók előtt a Retro Elektro Múzeum. Szenográdi Zoltán gyűjteményében a látogatók megtekinthetik azokat a ritka és értékes elektronikai eszközöket, amelyekkel már napjainkban nem találkozhatunk.

A mátraterenyei tóparton is nagy volt a sürgés-forgás a délutáni órákban. Zenés-táncos produkciók váltották egymást a színpadon, ahol még Elvis Presley dalok is felcsendültek.

Balassagyarmaton utcazenétől volt hangos május elseje. Városszerte megannyi különböző előadó gondoskodott a jó hangulatról. Az esemény szervezői a legkisebbeknek kézműves foglalkozással és gyerekprogramokkal is kedveskedtek.

Rétságon ragyogó idő köszöntötte a majális résztvevőit az egykori honvédelmi bázis területén kialakított Hunyadi-liget szabadidős övezetében. Főzőversenyen készültek a finomságok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában