Beruházás

2022.02.05. 08:00

Komoly fejlesztések zajlanak Pásztón: bővül a turizmus, megújul több intézmény

Több fejlesztés zajlik jelenleg Pásztón, és az önkormányzat számos tervet szeretne még megvalósítani a kö­zeljövőben.

Nagy Orsolya

Nemrég készült el a rekortán futópálya

Forrás: Hüvösi Csaba / NMH

Farkas Attila, Pásztó polgármestere elmondta, hogy most is folynak a munkálatok Hasznoson a Zöld város II. elnevezés projektben, jól halad a déli iparterület kialakítása, valamint a Csillag téren lévő pásztói idősek otthonának és a hasznosi orvosi rendelőnek a korszerűsítése is. A településen zajlik továbbá az uszoda építése, az általános iskola felújítása, de a város két temploma is új köntöst kap hamarosan. Ezen túlmenően dolgoznak a Zöld város I. projekten is, amely során a Kishegyen lévő beruházás már elkészült, de megújul több városrész is idén, például a piac egy része, a vasútállomás melletti park, illetve a csúszdapark kialakítása is folyamatban van. 
Hamarosan elindul majd a Varázsvölgy II., amely során a Csohány Kálmán Galéria és a Gaál István Terem kívül-belül megújul. Tavasszal indul a Fő úti járda egy nagyobb szakaszának felújítása, valamint az új bölcsőde építését is megkezdik a szakemberek a Cserhát lakótelepen. Itt egyébként egy játszóteret is létrehoznánk. Mátrakeresztesen pihenőhelyet és kisebb termelői piacot alakítunk majd ki az egykori kocsma és üzlet helyén. Emellett a két óvodánk is megszépül belülről, a focipályán pedig szeretnénk új lelátót építeni és egy rekortán futópályát létrehozni, de idén várhatóan a strandfejlesztés is elkezdődik – közölte Farkas Attila. 
Hozzátette: a kamerarendszert is tovább bővítenék, amely igen hasznosnak bizonyult, hiszen a rendőrség munkáját rendszeresen segíti. A múzeum is megújulna a jövőben pályázati forrásból, amelyre igen nagy szükség van, hiszen már régóta nem volt felújítva. Ezen kívül több belterületi utat fejlesztenének, de a könyvtár épületét korszerűsítenék energetikailag, és a múzeumnál lévő kertrészt is megszépítenék. A Mátrakeresztesen lévő Ifjúsági tábort is szeretnék rendbe hozni, de ahhoz pályázati forrásra lesz szükség. Emellett a hasznosi volt iskola épületéből bakancsos turistaszállót alakítanának ki szintén támogatásból. 

A polgármester az Enjoy parkkal kapcsolatban elárulta, hogy Pásztó lesz majd a beruházás beléptető kapuja, de a részletekről csak később számol majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában