példátlan beruházás

2021.06.15. 06:50

Észak-Magyarország egyik legnagyobb csúszdaparkja épül meg Pásztón

Hamarosan újabb fejlesztés kezdődhet meg a településen a Széchenyi 2020 keretében megjelent, Zöld város kialakítása című felhívásnak köszönhetően. Ebben elsősorban olyan infrastruktúra-fejlesztéseket támogatnak, amelyek javítják a települések általános környezeti állapotát. Ennek során a pásztói önkormányzat mintegy 650 millió forintos támogatást nyert el.

N. O.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Farkas Attila, a város polgármestere portálunk kérdésére elmondta, hogy a beruházás által hat különböző helyszínen zajlik majd korszerűsítés a városban. Ezek által megépül egyebek mellett Észak-Magyarország egyik legnagyobb csúszdaparkja is a strand melletti területen.

– A szakemberek rendbe teszik a fürdő melletti környezetet, például parkolókat alakítanak ki, de a zöldövezetet is megszépítik, rendezik. Fontos azonban megemlíteni, hogy nem vizes, hanem száraz csúszdákat alakítanak ki, továbbá különféle játszóeszközöket is telepítenek majd a területre. Megvásároltunk továbbá egy magántulajdonban lévő, évek óta kihasználatlan épületet, amellyel szintén vannak terveink a jövőben, de ez egyelőre maradjon meglepetés – közölte Farkas Attila.

Hozzátette: a beruházás által igényes szórakozási lehetőség nyílik a gyermekek és a szülők előtt egyaránt. A tervek szerint jövő tavasszal a gyerekek már birtokba vehetik a megépített csúszdaparkot.

A település vezetője arra is kitért, fontos, hogy a városrészek rendezettek legyenek, ezért a programban több terület is megszépül majd.

– A támogatás által a Stromfeld udvarban terepet rendezünk, illetve új játszóteret alakítunk ki. A Hunyadi udvarban sportpályát hozunk létre, valamint egy kutyafuttatót, a vasútállomáson pedig parkrendezés történik. Ezenkívül a Kishegyen futókört alakítunk ki a sportolni vágyók számára, de a piacon is tervezünk egy kisebb felújítást – emelte ki a polgármester, aki azt is elárulta, hogy a tervek szerint a munkálatokat hozzávetőleg két hét múlva kezdik el a szakemberek az érintett területeken.

Pontosítás: Az eredetileg cikkünkben használt illusztráció megtévesztő lehetett, ezért elnézést kérünk az érintettektől. Mint a polgármester is fogalmazott: nem vizes, hanem száraz csúszdákat alakítanak ki a projekt keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában