látványtervek

2020.08.08. 10:36

Így fog kinézni a 350 millióból épülő pásztói bölcsőde

Új bölcsőde épül a kö­zeljövőben Pásztón, amely közel 350 millió forintos támogatásból valósul meg. Az intézményre – amelyet a tervek szerint egy beépítetlen területen alakítanak ki – nagy igény volt a lakosok részéről.

Tóth-Nagy Orsolya

Farkas Attila, a város polgármestere elárulta, a fejlesztés célja, hogy segítse a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszajutását, megszüntesse a területi egyenlőtlenségeket és egyenlő eséllyel biztosítsa a hozzáférést, valamint javítsa a város népességmegtartó képességét. Ezen túlmenően a projektnek köszönhetően javulhat a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minősége is.

A polgármester arra is kitért, hogy a beruházás során összesen huszonnyolc férőhelyet alakítanak ki a bölcsődei ellátáshoz szükséges infrastruktúra megteremtésével.

Mint mondta, az épület tervezésekor az önkormányzat kiemelt érdeke volt az energiatakarékos megoldások és a megújuló energia alkalmazása, az akadálymentes megközelítés és használat, valamint az új munkahelyek létrehozása.

 

Címkék#bölcsőde

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában