Nool.hu podcast

2023.12.17. 17:35

Több bűnöző ellen vádat emeltek, egyet pedig le is tartóztattak Nógrád vármegyében (podcast)

A Hír FM salgótarjáni frekvenciáján dr. Deák Bertold, a Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője részletezett több bűnügyet is.

Angyal Eszter

A Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője, dr. Deák Bertold

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

Számos bűnügyben jár el hónapról hónapra a Nógrád Vármegyei Főügyészség. Tegnapi podcastünkben novemberi esetekről volt szó, a sort ezúttal pedig tovább folytatja dr. Deák Bertold, a megyei főügyészség sajtószóvivője. A Hír FM salgótarjáni frekvenciáján (FM 99.3 MHz) péntek reggel elhangzó beszélgetésben szó volt egy 29 éves férfiról, aki ellen a Salgótarjáni Járási Ügyészség emelt vádat, miután megpróbált kirabolni egy idős asszonyt, hogy finanszírozni tudja a nyaralását. Mindezt úgy tette, hogy közben lőfegyvernek látszó légfegyvert fogott áldozatára, így minden bizonnyal több éves börtönbüntetésre számíthat. 

Egy 31 éves salgótarjáni férfival szemben terrorcselekménnyel fenyegetés miatt emelt vádat a Nógrád Vármegyei Főügyészség, miután az illető azt közölte telefonon a rendőrséggel, hogy ha az egyenruhások nem mennek ki a lakására, akkor nyakon fogja szúrni az élettársát. A beszélgetés keretében szó volt egy 57 éves nyugat-nógrádi férfiról is, aki jogtalanul vett fel több százezer forintot apja bankszámlájáról, ezért emeltek ellene vádat. 

Egy esetben pedig már a letartóztatás fázisába ért az ügy, a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája ugyanis egy 35 éves férfi letartóztatásáról döntött, aki egy ellene már folyamatban lévő büntetőeljárás alatt, egy bírósági tárgyalás után ismét bántalmazta volt feleségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában