Ügyészség

2023.11.09. 08:48

Több százezer forinttal megcsapolta apja bankszámláját a nógrádi férfi

Egy 57 éves nyugat-nógrádi férfi ellen emeltek vádat, mert jogtalanul vett fel jelentős összegeket apja bankszámlájáról.

Nool.hu

Az ügyészség közleménye szerint, a sértett és fia 2021. január 6-án együtt mentek a bankfiókba, ahol az idős férfi megtakarítási számlát nyitott. A vádlott jogosultságot kapott a bankszámlára, de az apa nem engedélyezte neki, hogy pénzt vegyen fel az ő beleegyezése nélkül.

Később a fia több alkalommal önállóan ment a bankfiókba, és a tudta nélkül, összesen 11 alkalommal, 887 ezer forintot vett le az apa számlájáról. Amikor az apa értesült erről, büntetőeljárást kezdeményezett, majd hozzájárulásával az ügyet a Balassagyarmati Járási Ügyészség közvetítői eljárás lefolytatása miatt felfüggesztette. 

A gyanúsított azonban a pártfogó felügyelőjénél többszöri idézése ellenére sem jelent meg, így a büntetőeljárást folytatni kellett: az ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopással vádolta meg az elkövetőt és indítványozta, hogy a bíróság ítélje a büntetlen előéletű férfit felfüggesztett szabadságvesztésre, valamint fizettesse meg vele a 887 ezer forint is.

Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában