Bilincsben

2023.11.24. 09:20

Pásztói tárgyalás után esett volt feleségének egy férfi, a nő agyrázkódást szenvedett

A Pásztói Járási Ügyészség indítványa nyomán a bíróság elrendelte annak a 35 éves férfinek a letartóztatását, aki egy ellene már folyamatban lévő büntetőeljárás alatt, egy bírósági tárgyalás után ismét bántalmazta volt feleségét.

Nool.hu

A 35 éves férfi ellen azért indult büntetőeljárás, mert január 27-én este Pásztón a rokonaival együtt bántalmazta – akkor még – válófélben lévő feleségét és annak családtagjait. A nő ekkor a fején, combján és az alkarján szenvedett horzsolásos sérüléseket, de az őt ért bántalmazás csonttöréses sérülés okozására is alkalmas volt, a súlyosabb sérülés elmaradása a véletlennek volt csak köszönhető.

November 21-én, 10 órakor a férfi megjelent a Pásztói Járásbíróságon, a volt felesége által indított gyermekelhelyezési per tárgyalásán, akit elkísértek a hozzátartozói is, mintegy 7-8 személy, ők a bíróság udvarán várakoztak. A tárgyalás befejezését követően a férfi a volt felesége után sietett, aki ekkor már kilépett a bíróság kapuján a Fő utcára.

Amikor utolérte, azonnal, minden előzmény nélkül bántalmazni kezdte a nőt és vele lévő testvérét oly módon, hogy testszerte ököllel ütötte, valamint megrúgta őket. A nők bántalmazásába bekapcsolódtak a volt férj rokonai is, akik ugyancsak testszerte ököllel ütötték és rugdosták őket.

Az erőszakos magatartásuk következtében a nő nyolc napon túl gyógyuló szemsérülést és agyrázkódást szenvedett, emellett a térdén is keletkeztek sérülések, míg testvérének a feje sérült meg.

Az eljárás három rendbeli súlyos testi sértés – egy befejezett és két kísérleti cselekmény – miatt folyik a gyanúsított ellen. A Pásztói Járási Ügyészség a férfi letartóztatását indítványozta a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, mivel ismételten volt felesége sérelmére követetett el bűncselekményt.

A kényszerintézkedést a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában