Bűnözés

2023.11.22. 10:26

Nyaralni készült, végül hűvösre került a fegyveres nógrádi rabló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 29 éves Nógrád vármegyei férfi ellen, aki falujában lőfegyverrel próbált meg kirabolni egy idős asszonyt.

Nool.hu

A rablásnál használt fegyvert a rendőrség lefoglalta

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Nógrád vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi március 16-án elhatározta, hogy a falujában élő, 80 éves nehezen mozgó idős nőt kirabolja, ezzel fedezve anyagi kiadásait egy nyári utazásához. A bűncselekmény elkövetéséhez magához vett egy harapófogót, továbbá beszerzett egy működőképes légfegyvert, majd azokkal együtt este a hátsó kertkapun át bement a sértett lakóházának udvarára.

A bejárati ajtót rögzítő láncot a harapófogóval elvágta, így az ajtót kinyitotta, ám a szokatlan hangokra a szobájában fekvő sértett felkelt és felkapcsolta a világítást. Mivel az ajtó nyitva volt, azt be akarta zárni, ezután a fekete ruházatot, fején kapucnit és az arcán fekete maszkot viselő vádlott bement a verandára.

Az asszony felismerni vélte a férfit, rá is kérdezett a férfire, de az válasz helyett a lőfegyvernek látszó légfegyver csövét az idős asszony irányába tartva azt követelte tőle, hogy adja át neki a pénzét. Az idős nő közölte, hogy neki nincs pénze, és a fegyver csövét két kézzel megfogva megpróbálta azt elvenni a vádlottól, azonban eközben elesett, majd a földön segítségért sikított.

A férfi továbbra is pénzt követelt a sértettől, akit lelövésével is megfenyegetett. Erőszakkal bement a nő szobájába pénzt felkutatni, a sértett pedig lassan feltápászkodva magához vette a botját, segítségért kiabálva ki tudott menekülni az utcára.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a férfivel szemben fegyveresen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérlete miatt emelt vádat. A férfi beismerő vallomása esetén 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra számíthat. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában