Újabb elismeréssel büszkélkedhet a megyeszékhely kézműves cukrászdája, ugyanis ezúttal „Az ország tortája” alkategóriájának második helyezésével térhettek haza egy kiállításról.
Immár hetedik alkalommal rendezik meg a településen a népszerű Palotási Tortafesztivált. Polonkai Katalin, a helyi művelődési ház vezetője és a rendezvény egyik szervezője elmondta, hogy tavaly sajnos nem tudták megtartani az eseményt a koronavírus-járván
Bayer Éva cukrászmester – aki 1983 óta készít édességeket – elárult nekünk néhány szakmai titkot. Mint mondta, kezdőként sem kell megijedni a kihívásoktól, mert kitartással és gyakorlással elérhető a siker.
Több száz marcipán rózsa és tucatnyi masni díszíti azt a hétszintes, háromszáz szeletes tortacsodát, amelynek minden részletét kézzel készítették egy salgótarjáni cukrászdában.