Ritkán látni ilyet

2020.09.05. 07:00

Látványos tortacsoda készült egy salgótarjáni cukrászdában

Több száz marcipán rózsa és tucatnyi masni díszíti azt a hétszintes, háromszáz szeletes tortacsodát, amelynek minden részletét kézzel készítették egy salgótarjáni cukrászdában.

K. K

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

A süteménytorony elkészítése igazi kihívást jelentett a cukrászoknak, hiszen a marcipánvirágok megmunkálása csaknem egy hetet vett igénybe. Azonban az igazi megpróbáltatást a torta szállítása jelentette, ugyanis a rendelés Szlovákiából érkezett.

– Amikor felvettem a rendelést tudtam, hogy egy nem mindennapi esküvői tortát fogunk elkészíteni, de bíztam a cukrászaim szakértelmében, több évtizedes tapasztalatában. A fő tortához, még kisebb torták is tartoznak, így nagyjából egy 700 fős násznép is jól lakhat a desszertekkel – mondta Tőzsérné Szentgyörgyi Andrea a cukrászda tulajdonosa.

Hozzátette: általában a menyasszonyok a két-, háromszintes esküvői tortákra esküsznek, de nem ritkák a négy-, ötszintesek sem.

A több mint egy mázsás, dobos ízű süteménytorony egyes szintjeit, különböző tartó és merevítő elemek tartják össze, hiszen már maga a marcipán burkolata is, több mint 30 kilót nyom.

Gyönyörű lett a torta
Fotó: L.B. / NMH

– A torta magassága meghaladja az egy métert, a legalsó és legfelső szinteket pedig mintegy 250 rózsa díszíti, ehhez jön a tucatnyi marcipánból készült masni és szalag, a csöppnyi gyöngyök, valamint az aprólékos díszítés – mondta a desszertkölteményt megvalósító cukrász, Kovács Judit.

A habos csodát a forgatókönyv szerint Szlovákiában, az esküvő helyszínén állították volna össze, viszont a koronavírus közbeszólt.

– Nem számoltunk a hirtelen fellépő határzárral, de szerencsére, több utánajárás után kiderült, hogy a határon lebonyolíthatjuk az átadást. Ezért újra kellett terveznünk, de a torta a különleges körülmények ellenére is célba – mondta Tőzsérné Szentgyörgyi Andrea.

Hozzátette: remélik, a végeredmény lenyűgözi a menyasszonyt és a násznépet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában