megmérettetés

2021.07.31. 06:12

Már lehet nevezni a palotási tortafesztiválra

Immár hetedik alkalommal rendezik meg a településen a népszerű Palotási Tortafesztivált. Polonkai Katalin, a helyi művelődési ház vezetője és a rendezvény egyik szervezője elmondta, hogy tavaly sajnos nem tudták megtartani az eseményt a koronavírus-járvány miatt. Idén tavasszal szintén elmaradt, de bíznak benne, hogy október 9-én a járványügyi helyzet engedi majd, hogy az édességek világába kalauzolják az érdeklődőket.

N. O

Magyarné Fekete Veronika zsűriz a rendezvényen

Forrás: NMH

Fotó: Balazs Ladoczki

– Az első fesztivált még 2014-ben rendeztük meg, amely Adorján Aranka kiemelkedő eredményekkel büszkélkedő helyi hobbicukrász alkotó nevéhez fűződik. Célunk, hogy bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget biztosítsunk a jelentkezőknek, valamint szakmai értékelést és útmutatást adjunk a versenyzők részére – közölte Polonkai Katalin. Hozzátette: ezen túlmenően szeretnék megédesíteni a községbe érkezők hétvégéjét is.

Mint minden évben, idén is kiállítással, cukrászati technikák bemutatásával, szórakoztató műsorokkal, gyermekprogramokkal és természetesen palotási vendégszeretettel várják majd az érdeklődőket. A tortafesztivál mostanra a megyén is túlnyúlik, hiszen az ország minden területéről érkeznek versenyzők.

Polonkai Katalin arra is kitért, hogy bárki jelentkezhet a megmérettetésre. Nem kell profi cukrásznak lennie, akár háziasszony vagy hobbicukrász is megmutathatja tehetségét. Mint mondta, a verseny idei tematikája a Torták, formák, hagyományok – magyar ízzel, szívvel, lélekkel elnevezést kapta, amellyel szeretnék felhívni a figyelmet a hazai értékekre és a hagyományokra. Arra kérnek minden versenyzőt, hogy alkotásaikat e szellemnek megfelelően készítsék el.

Idén egyébként négy fő kategória lesz, így például a torta, amelyen belül krémes és burkolt tortát lehet készíteni. Utóbbi kategórián belül pedig forma- és dísztortát is megkülönböztetnek majd. A második kategória az édes süteményeké, de lehet nevezni még ehető virág elkészítésére, valamint cukrászati artisztikai alkotásra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában