2019. 10. 12. 15:45 |
Egy választási kampány az újságírók életében is különleges időszak.

Nemcsak azért, mert csak négy (öt) évente van ilyen jó esetben, hanem azért is, mert ilyenkor kerülhetünk mi is olyan helyzetekbe, amelyeket gyorsan és korrekt módon kell kezelni. Ezt pedig, bár fárasztó, szeretjük. Volt mire figyelni itt Nógrád megyében is, és volt miről olvasni is az országos hírekben.

Ezeket együttvéve talán most először gondoltuk úgy tegnap, hogy „de jó, hogy vége van!” Idén ugyanis olyan dolgok is kampánytémává váltak, amelyek eddig soha. Szerencsére ezek kívül estek a nógrádi megyehatáron, de legfeljebb ennek örülhetünk. Az önkormányzati választás a rendszerváltás óta mindig is közelebb állt az átlagemberekhez, mint az országgyűlési. Sokkal fontosabb ilyenkor a jelölt személyisége, illetve az, hogy mennyire tud azonosulni vele és a programjával a választópolgár. Ezért most is megküzdöttek a jelöltek, igyekezett mindenki a jobbik arcát mutatni, megkeresni azokat a fejlesztésre váró pontokat, amelyekkel jobbá teheti az ott élők életét.

Ez azért is jó, mert a majdani győztes azokból az ötletekből is meríthet, amelyek a másik oldaltól eredtek, de mindenki számára előrelépést jelentenek. E tekintetben eredményesnek mondható a Nógrád megyei kampányidőszak, ötletből láttunk, hallottunk több százat. Közhely, de tény, minden ötlet annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle. Hogy ez kinek sikerülhet? Nos, ezen érdemes vasárnap a szavazófülkék magányában egy pillanatra elgondolkodni.

Hozzászólások