Szavazás

2018.02.15. 10:44

Ki a megye legjobb ifista lány sportolója?

Sorozatunkban olvasóink szavazatai alapján választjuk meg 2017. legeredményesebb nógrádi sportolóit. Öt kategóriában várjuk majd a voksokat, a második körben az ifjúsági lányokra lehet szavazni.

B.L.

A jelöltek közül megyei sportvezetők és sportújságírók választották ki azt a hármat, aki bekerült a döntőbe.

Íme a jelöltek, ABC-sorrendben:

- Hadfi Gréta kézilabda kapus (Strandépítők KC) a mauritiausi U17-es strandkézilabda világbajnokságon aranyérmet szerzett. A vb legjobb kapusa is lett egyben, a döntő szétlövésében négy lövésből kettőt is hárított. 

Hadfi Gréta (fotó: B.L.)

- Mag Viktória tájfutó és atléta (Dornyay SE, Salgótarjáni AC) az ifjúsági válogatott tagja. A dobogó legfelső fokára állhatott a rövidtávú egyéni ob-n, az országos csapatbajnokságon, a pontbegyűjtő csapatbajnokságon, és a mezei futó diákolimpiai döntő csapat értékelésében is. Atlétikában a mezei ob-n ezüstérmes serdülő csapat legjobbja volt.

Mag Viktória jobbra (fotó: B.L.)

- Nagy Réka úszó (BVSC) két-két arany-, ezüst- illetve bronzérmével a XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a harmadik legfiatalabb magyarként a rendezvény legeredményesebb tagja lett. 200 vegyesen elért 2:14.80-as ideje EYOF- és magyar korosztályos csúcs. A MOB Európa második legjobb fiatal sportolójának választotta a kállói lányt.

Nagy Réka (fotó: facebook)

[eweb-voting id="2144345"]

A szavazatokat hétfő 11 óráig várjuk!

Jelölést kaptak még:

- Bali Emese hegyikerékpáros (SHKE) a moutain bike diákolimpia döntőn második lett, az ob-n bronzérmes, míg a cyclocross ob-n szintén harmadik.

- Bali Sára hegyikerékpáros és atléta (SHKE, SAC) az országúti kerékpár diákolimpia döntőn időfutamban, mezőnyversenyben és összetettben is aranyérmes, a diákolimpia mezei futó döntőn a bajnoki címet szerző csapat tagja.

- Bódi Dalma Magdolna erőemelő (Vitalitás SE) fekvenyomásban a RAW ifjúsági ob-n 1. hely, a RAW junior ob-n 2. hely. Erőemelésben az ifjúsági ob-n 1. hely és abszolútban 2. hely, a junior ob-n és a felnőtt ob-n 3. hely. A RAW ifjúsági ob-n 1. hely és abszolút kategória 2. hely.

- Hegedűs Flóra biatlonos (Nord Sport KSE) a légpuskás nyári biatlon ob-t nyerte meg.

- Kelemen Adél cselgáncsozó (Görbeország TE) a diák „A” ob-n lett harmadik.

- Kiss Dalma teniszező és atléta (SAC) a tenisz diákolimpia döntőn bronzérmes, míg távolugrásban ranglista második helyezett.

- Klecsány Fruzsina teniszező az országos diákolimpia öntő győztese.

- Laczkó Szabina Blanka triatlonos, atléta (Tarjáni Tornádó TSE) a junior aquatlon Európa-bajnokságon nyolcadik lett, az országúti váltófutó bajnokságon második helyezett csapat tagja, a mezei futó ob-n negyedik.

- Muzsnay Zsófia úszó (Egri Úszó Klub) az ifjúsági olimpián váltóval nyert két bronzérmet, az ob-ken (ifi, serdülő, felnőtt) 14 érmet zsebelt be váltókban és egyéniben, a rövidpályás felnőtt ob-n a váltóval négy érmet nyert, plusz egyéniben ötödik lett 200 gyorson.

- Majcher Emese párbajtőröző (Galba Árpád Vívóegylet és BVSC) a diákolimpia döntőn bronzérmet szerzett.

- Pintér Réka karatéka (Pásztói Shotokan Karate Klub) a világbajnokságot az ötödik helyen zárta.

- Rácz Vanessza ökölvívó (Oláh Boksz SE) diákolimpiát nyert, Budapest bajnoka, ob bronzérmes.

- Reichardt Liza hegyikerékpáros (SHKE) az XCM és az XCO összetett bajnokságot is nyerte.

- Zsélyi Bora karatéka (Palócbrot Karate Klub) az Ippon Shobu Karate ob Shobu Kumite második helye, katában első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában