Nool.hu videó

2024.01.20. 18:08

Óriási küzdelmek jellemezték a salgótarjáni Spartan Race versenyt (fotók, videó)

Szombaton a 2024-es szezon első magyarországi és regionális versenyét bonyolították le Salgótarjánban.

Stefán Antal Krisztián

Alaposan megküzdöttek a pályával a versenyzők a Tóstrandon rendezett megmérettetésen

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Már a reggeli óráktól kezdve jelentős tömeg lepte el a salgótarjáni Tóstrandot és környékét, hiszen a Spartan Race versenysorozat idei első állomásának Salgótarján adott otthont. A kifejezetten a téli időjárási körülményekre specializálódott Winter Series első alkalommal látogatott Nógrád vármegyébe, de 2021-ben egy tavaszi, tavaly pedig egy őszi eseményem már kiváló házigazdának bizonyult a város. A felnőttek két távon (Sprint – 5 kilométer, 20 akadály és Super – 10 kilométer, 25 akadály) mérhették össze tudásukat. A pálya nagy része havas és vizes volt, míg az akadályok csúszósnak bizonyultak, így nagy koncentráció kellett ahhoz, hogy a lehető legkevesebb hibával végig lehessen érni azokon.

A nap a hosszabb versenytáv futamaival indult kora délelőtt, ahol a hölgyek elit kategóriájában hármas magyar siker született, hiszen Herold Míra Gabriella (1 óra 31 perc 51 másodperc) győzött, megelőzve Kiss Lara Blankát (1 óra 38 perc 22 másodperc) és Bíró Renátát (1 óra 39 perc másodperc). A nyílt versenyben Purgai Evelyn nyert Gál Dóra Terézia és Groholy Babett előtt. 

A férfiak elit mezőnyében a lengyel Lukasz Gebara zárt az élen (1 óra 18 perc 8 másodperc), második a szlovák Folenta Martin lett (1 óra 19 perc 14 másodperc), míg a bronzérmet a román Horatiu Neamtu (1 óra 22 perc 20 másodperc) zsebelte be. Openben Szőgyeni Csaba végzett az első helyen, a szlovák Martin Zahradník futott be mögötte, míg honfitársa Jan Mokos zárt harmadikként.

Délután aztán a sprintfutamok következtek, ahol a női elit versenyzők között a cseh Denisa Razáková volt a leggyorsabb (52 perc 3 másodperc), második lett a szlovák Bronislava Chrappa (52 perc 27 másodperc), míg a délelőtt a hosszabb távon győzedelmeskedő Herold Míra Gabriella fért még fel a dobogó alsó fokóra (55 perc 9 másodperc). 

Openben a Csehországból érkező Petra Strykova nyert, megelőzve a dán Hanne Larsen-Jensent és Viczián Cseh Lillát. A férfiak legerősebb futamát a Szlovákiából érkező Jakub Haviarik nyerte (38 perc 59 másodperc), a cseh Roman Tóth (39 perc 19 másodperc) szerezte meg az ezüstérmet, míg a szintén szlovák Ján Drahnák lett a harmadik (39 perc 20 másodperc). A nyílt megmérettetésben is domináltak a cseh és szlovák versenyzők, hiszen ott a Martin Helebrand (CZE), Igor Pazicky (SVK), Patrol Krajcovic (SVK) sorrend alakult ki. A magyarok közül a legelőkelőbb helyen Pusztai Dominik végzett, aki ötödik lett.

A legjobb nógrádi eredmény mind a Super, mind a Sprint mezőnyben a salgótarjáni Lengyel Csabáé lett, aki mindkét megmérettetésen odaért a legjobb hatvan versenyző közé. 

A résztvevőknek és a dobogón végzőknek gratulálunk, bízunk benne, hogy hamarosan újra köszönthetjük majd őket Nógrád vármegyében!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában