Egészség

2024.01.03. 20:28

A salgótarjáni spartan edzőt és csapatát semmi sem állíthatja meg!

Hagyományaikhoz híven minden új esztendő január 1-jén összegyűlik pár vállalkozó szellemű tag a salgótarjáni Spartan Training Group edző csoportból, hogy Salgótarjából elfussanak a Karancslapujtő külterületén található Karancs-kilátóig.

Sipos Nina Vivien

Ködben úszott a Karancs-kilátó, amikor kiértek az elszánt futók

Fotó: Facebook

Portálunk megkeresésére a Spartan Training Group salgótarjáni vezetője, Zsíros István elárulta, hogy most 2024-ben volt a hatodik évfordulója annak, hogy csapata belekezdett az év eleji futás-sorozatba a Karancs-kilátóig.

Ugyan az időjárás nem kedvezett a csapatnak idén, viszont az eső és a viharos szél sem akadályozhatta meg őket céljuk elérésében. Az egészségük és a testük megmozgatásának érdekében a kitűzött távot negyven perc alatt sikerült teljesíteniük. Az eseményen öt fő vett részt, Bíró Renáta, Lengyel Csaba, Várszögi Attila, Bartus Ferenc, valamint maga a vezető, Zsíros István.

– Ez egy összetartó edző közösség. A Spartan Hungary égisze alatt működünk évek óta, és alapvetően a Spartan versenyekre való felkészülés céljából jött létre a szervezet – nyilatkozta Zsíros István, a salgótarjáni közösség csapatvezetője. – Mi a Spartan eszmét hirdetjük és követjük, ami nem más, mint az egészséges élet és a sport fontosságának hangsúlyozása.

A szervezet legfontosabb célja, hogy felállítsa az embereket a kanapé kényelméből és mozgásra inspirálja őket. Ezen okból kifolyólag hetente két-három alkalommal tartanak ingyenes edzéseket a sportolni vágyók számára, amelyeken futás, erőnléti- és akadálygyakorlatok szoktak lenni.

Fő eseményünk a Winter Spartan futamok lesznek, indul Sprint, Kids és a Super kategória is. A verseny január 20-án lesz  Salgótarjában, a Spartan Hungary szervezésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában