Hangszer

2024.05.03. 08:56

Neves hangszerkészítő mestertől vette át új citeráit a cserháthalápi egyesület

Két új citerát vehetett át nemrégiben az egyik legismertebb hazai hangszerkészítő mestertől a cserháthalápi Csipkerózsa Hagyományőrző Egyesület küldöttsége.

Hegedűs Henrik

Két új citerát vehetett át nemrégiben az egyik legismertebb hazai hangszerkészítő mestertől a cserháthalápi Csipkerózsa Hagyományőrző Egyesület küldöttsége

Forrás: Beküldött

Szabó István, a szervezet elnöke arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán nyerték el az eszközök beszerzéséhez szükséges összeget, majd Kovács Sebestyén mester műhelyében elkészültek a gyönyörű, míves citerák.

– Nagyon jó hasznát vesszük a jövőben ezeknek a hangszereknek, hiszen így a különböző hagyományőrző fellépéseink alkalmával kiegészülhet a zenei műsortárunk. Nem mellesleg pedig már most többen érdeklődnek a faluban és környékén egyaránt, hogy szívesen megismerkednének a citerajáték fogásaival és fortélyaival, azaz még a csoportunk tagsága is kibővülhet. Természetesen további terveket dédelgetünk még erre az esztendőre – fejtette ki az elnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában