Összeomlás

2023.04.25. 18:24

Kizárja a szövetség a Kábel SE kézilabdázóit

Sorozatban harmadik bajnoki mérkőzését sem játszotta le a Balassagyarmati Kábel SE férfi kézilabda csapata az NB II. Észak csoportjában. A Füzesabony, majd a Rákosmenti KSK után a Gödöllő ellen sem léptek pályára az esedékes összecsapáson. A Magyar Kézilabda Szövetség versenyszabályzata szerint ez már az utolsó helyen álló együttes kizárását vonja maga után.

Hegedűs Henrik

Sok a kérdőjel a Kábel SE (pirosban) jövője körül.

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

A balassagyarmati férfi kézilabdában az első komolyabb válságjelek az őszi szezon második felében jelentkeztek, amikor a csapatkapitány, Bécsi Mihály súlyos sérülését követően egymást követték a súlyosabbnál súlyosabb, tíz gól fölötti vereségek, még hazai környezetben is.

A szakvezetés igyekezett tavaszra összeszedni a társaságot, de egyre reménytelenebbül. Már télen többen távoztak, majd a folytatást követően az első meccsek után mások is megunták a bizonytalan helyzetet, a mostoha, pénztelen háttérkörnyezetet, hiszen az Ipoly-parti klub vezetése a más településekről jövő kézilabdázóknak még az útiköltségüket sem fizette ki.

Ezek után teljesen egyértelművé vált az összeomlás. Gindeli Panna vezetőedző közel két hete arról tájékoztatott, hogy már csak öt épkézláb felnőtt játékosa maradt, és el sem utaztak a listavezető Rákosmenti KSK-hoz a fővárosba. Akkor még élt az esély, hogy netán ifjúsági és serdülő korú emberekkel kiegészülve a soron következő összecsapást, a Gödöllő ellen még lejátszhatják, ám utóbb ez is meghiúsult.

A Kábel SE belső köréből származó információink szerint az elmúlt hétre már egyetlen felnőtt sem maradt a keretben. A szakvezetés szerette volna, ha a megmaradt játékosokhoz csatlakozva néhány ifjúsági és serdülő fiatalnak kiváltanák a kötelező játékengedélyt, ám ezeknek az iratoknak a beszerzéséről sem gondoskodott a szakvezetés, ami lehetetlenné tette a Gödöllővel szembeni pályára lépést.

Miután az előző két találkozót is 10-0-s eredménnyel az ellenfélnek igazolta a bajnokságot szervező szövetség, így a Gödöllő szintén így kapja meg a mérkőzés két pontját, ami viszont automatikusan a csapat kizárását jelenti az NB II. Észak csoportjából.

- Sajnos megjósolható volt ez a vég. Hiába szóltam folyamatosan, hogy már csak becsületből váltsák ki a játékengedélyeket a serdülőknek, hogy ne kerüljünk ekkora szégyenbe, de ez sem történt meg. Én ígérhetem, továbbra is segítek, amiben tudok. Ingyen járok Balassagyarmatra, dolgozom néhány játékosommal, de leginkább az utánpótlással, a korosztályok összevont edzésén, amiben Tihanyi Róbert testnevelő tanár segíti a munkámat. Teszem ezt, amíg él a szerződésem, aztán már nem tudom, mi lesz – mondta keseregve Gindeli Panna.

Amennyiben hivatalossá válik a kizárás ténye, és törlik a Balassagyarmati Kábel SE összes szezonbeli eredményét, alighanem az egész egyesület tökéletes végét jelentheti, és kérdéses, hogy új alapokra fektetve, tiszta lappal indulva folytatódhat-e a városban a sportág férfi vonalának története. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában