Kézilabda

2023.04.03. 20:00

Nem állt ki Füzesabonyban a Kábel SE legénysége

Egyre komolyabb a baj az NB II. Észak csoportjában szereplő Nógrád vármegyei együttesnél.

H. H.

Újabb mélypontjához érkezett az egykor szebb napokat látott Balassagyarmati Kábel SE. Az Ipoly-partiak férfi kézilabda csapata nem állt ki az április 1-én 17.30 órától esedékes soron következő bajnoki mérkőzésére, amit a Fenstherm Future Füzesabonyi SC otthonában rendeztek volna.

Az összecsapás elmaradásának hátterében nem az áll, hogy a két gárda őszi találkozóján a házigazda nógrádiak megszégyenítő, 25-11-es vereséget szenvedtek a hevesi alakulattól és ezért tartották távol magukat az észak-alföldi várostól. Ráadásul nem volt szó tömeges sérüléshullámról, akut betegségekről sem, és a legénységet szállító jármű sem robbant le menet közben.

- Egész egyszerűen nem volt meg a kellő létszám, akikkel meccset tudunk játszani – utalt az okokra Gindeli Panna, a balassagyarmatiak vezetőedzője. - Ezt egyáltalán nem terveztük, csütörtökön derült ki, így kénytelen-kelletlen lemondtuk a mérkőzést, természetesen vállalva ennek következményeit a rendező szövetségnél. Sajnos csak négy felnőtt játékosunk maradt, és az ifistákkal sem sikerült a megfelelő mértékben feltölteni a játékoskeretet. Ide jutottunk…

Utánanéztünk, a Kábel SE történetében, még annak idején a megyei bajnokságok során sem fordult elő, hogy nem vis maior körülmények miatt, időjárási nehézségek, vagy egyéb eseti fejlemények következtében maradt volna el bajnoki mérkőzésük. Az összecsapás két pontját várhatóan 10-0 gólkülönbséggel kapják meg a füzesabonyiak.

Meg nem erősített információk szerint egyre inkább úgy áll a helyzet, hogy a rendezetlen állapotok miatt hamarosan teljesen megszüntetik a negyven éve működő klubot, és a balassagyarmati férfi kézilabdát a következő szezontól teljesen új alapokon szervezik újjá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában