Super Bowl 2023

2023.02.07. 13:59

Eagles sikert vár a tarjáni Seahawks drukker

A döntőt megelőzően a sportágat kedvelő nógrádi szurkolókat kérdeztünk, hogy milyen eredményt várnak az idei Super Bowl lefújásának pillanatában, hiszen rengetegen tapadnak majd a tévé képernyői elé vasárnap késő este, hogy a hétfőn 0.30 órakor kezdődő mérkőzést megtekintsék.

L. A.

Az Eagles csapata sikerre éhesen várja a finálét

Forrás: MTI/EPA

A Kansas City Chiefs és a Philadelphia Eagles játszhat a Super Bowlért az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL), miután a konferenciadöntőkben házigazdaként jobbnak bizonyultak riválisuknál. A főcsoportok első kiemeltjei közül a Kansas City Chiefs szűken, 23–20-ra múlta felül a Cincinnati Bengalst, míg a Philadelphia Eagles magabiztosan, 31–7-re kerekedett a San Francisco 49ers fölé.

A sorozatunk első részében Lehoczki Erik, az ismert salgótarjáni vállalkozó mondta el gondolatait, majd Keller Mihálynak dobta tovább a labdát, aki korábban jótékonysági amerikai foci tornákat is szervezett a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, így most az ő gondolataira voltunk kíváncsiak a közelgő idei Super Bowl kapcsán.

Keller Mihály a Philadelphia győzelmét várja a döntőben
Forrás: Beküldött fotó

– Milyen szinten követte az NFL bajnokságát és a rájátszását a finálét megelőzően?
– Ebben a szezonban sajnos nem volt lehetőségem szorosan követni a mérkőzéseket, így inkább csak elvétve láttam egy-egy mérkőzést.

– Minden évben megnézi a Super Bowlt?
– A Super Bowlt az elmúlt tizenöt évben mindig megnéztem, így idén sem hagyom majd ki.

– Milyen eredményt vár a döntőben?
– Mivel ős Seahawks drukker vagyok, így maradok a „madaraknal” és Eagles győzelmet várok a fináléban.

– Hol és kikkel szokta megtekinteni az NFL döntőjét?
– Volt mikor egyedül, családdal, vagy épp egy kisebb-nagyobb baráti társasággal. Amikor még volt rá lehetőség, akkor az egyik salgótarjáni Pub-ban sokad magammal néztük a döntőt. Idén remélhetőleg Budapesten, egy elég nagy társasággal fogunk együtt izgulni.

– Kinek dobná tovább a „tojáslabdát”, hogy szintén kérdezzük meg a véleményét?
– A labdát pedig Szántó Tamás barátomnak „dobnám” tovább, aki hatalmas NFL rajongó, korábban játékosként is űzte a sportágat, valamint sokat segített anno a jótékonysági gálák szervezésében is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában