Super Bowl 2023

2023.02.06. 21:18

Jön a Super Bowl: a Chiefs sikerére számít a tarjáni vállalkozó

A Kansas City Chiefs és a Philadelphia Eagles játszhat a Super Bowlért az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL), miután a konferenciadöntőkben házigazdaként jobbnak bizonyultak riválisuknál.

Langa Attila

Patrick Mahomes sérülése ellenére is szeretné győzelemre vezetni a Chiefs csapatát

Forrás: EPA

Kialakult az idei Super Bowl párosítása, hétfőn tehát a Kansas City Chiefs és a Philadelphia Eagles játszhat a Super Bowlért az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában (NFL), miután a konferenciadöntőkben házigazdaként jobbnak bizonyultak riválisuknál. A főcsoportok első kiemeltjei közül a Kansas City Chiefs szűken, 23–20-ra múlta felül a Cincinnati Bengalst, míg a Philadelphia Eagles magabiztosan, 31–7-re kerekedett a San Francisco 49ers fölé.

Eredmények, NFL Főcsoportdöntők: 

Kansas City Chiefs – Cincinnati Bengals 23–20

Philadelphia Eagles – San Francisco 49ers 31–7

A döntőt megelőzően a sportágat kedvelő nógrádi szurkolókat kérdeztünk, hogy milyen eredményt várnak az idei Super Bowl lefújásának pillanatában, hiszen rengetegen tapadnak majd a tévé képernyői elé vasárnap késő este, hogy a helyi idő szerint hétfőn 0.30 órakor kezdődő mérkőzést megtekintsék.

A sorozatunk első részében Lehoczki Erik, az ismert salgótarjáni vállalkozó mondja el gondolatait, aki a labdarúgás mellett, más sportágak megyei berkein belül is igen ismert sportember.

Milyen szinten követte az NFL bajnokságát és a rájátszását a finálét megelőzően?
– Az eredményeket folyamatosan követtem, amikor volt időm több mérkőzést az alapszakaszban és a rájátszásban is megnéztem. A két elődöntőre viszont készültem és sikerült is végig nézni. A döntőt természetesen idén sem hagyom ki, másnapra igyekszem szabadságolni magam.

– Minden évben megnézi a Super Bowlt?
– Az elmúlt kilenc évben mindet megnéztem, volt, amikor online streamen tudtam csak követni, mert a kábelszolgáltatónál éppen az a csatorna nem szerepelt a kínálatban, de amikor volt rá lehetőségem, akkor a televízió előtt ültem.

Lehoczki Erik az esélytelenebbnek tartott csapatot favorizálja
Lehoczki Erik az esélytelenebbnek tartott csapatot favorizálja
Forrás: Beküldött fotó

– Milyen eredményt vár az idei fináléban?
– Idén kiélezett döntőre számítok, és bár egyik csapat sem tartozik a kedvencek közé, én a Chiefs-nek szorítok a döntőben, annak ellenére, hogy a fogadóirodák az Eagles-t tartják minimálisan esélyesebbnek.

– Hol és kikkel szokta megtekinteni az NFL döntőjét?
– Nagy felhajtást nem szoktam csinálni ebből, általában Grétivel, a párommal nézzük chips, üdítő és némi sör társaságában. Persze őt magát a sportág nem igazán érdekli, inkább a Half-time show miatt marad ébren.

– Kinek dobná tovább a „tojáslabdát”, hogy szintén kérdezzük meg a véleményét?
– Számomra nem kérdés, hogy Keller Misi barátomnak passzolok, aki nagy rajongó hírében áll. Az ő szervezésében került megrendezésre évekkel ezelőtt a Charity Bowl jótékonysági amerikai foci torna a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban, amivel rengeteg pénzt sikerült összehozni a Szent Lázár Megyei Kórház gyermekosztályának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában