Super Bowl 2023

2023.02.10. 18:19

Kevés pontra számítanak a nógrádi Rascals korábbi játékosai

A Kansas City Chiefs és a Philadelphia Eagles játszhat hétfő hajnalban a Super Bowlért az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában.

Langa Attila

A Chiefs (piros) és az Eagles két éve találkozott egymással utoljára

Forrás: MTI/EPA

A döntőt megelőzően a sportágat kedvelő nógrádi szurkolókat kérdeztünk, hogy milyen eredményt várnak az idei Super Bowl lefújásának pillanatában, hiszen rengetegen tapadnak majd a tévé képernyői elé.

A sorozatunk negyedik részében Dóra Attila mondta el véleményét a döntőt megelőzően, most pedig a salgótarjáni Németh Ádám és a pásztói Bakos Richárd osztotta meg velünk gondolatait, akik mindketten korábban a 2016-ban megszűnt Salgótarján Rasclas csapatának játékosai voltak. Utóbbi sportember még mindig aktívan játssza az amerikaifutballt a Levelek Spartans AFC csapatának színeiben.

Németh Ádám szerint reálisabb lehet az Eagles siker
Forrás: Beküldött fotó

– A legmagasabb szinten követtem a szezont, így a legtöbb meccset láttam. A cserékkel és sérülésekkel is tisztában voltam az évben, persze azért is, mert NFL Fantasy-t játszottunk barátokkal mint minden évben, amihez pedig fontos tisztában lenni a történésekkel. Minden évben nézzük baráti körrel a finálét. A helyszín változó, de leginkább valamelyikünk otthonában jövünk össze, bár voltunk már pubba és kocsmában is. A végeredményre nem tippelhetem, hogy egyik csapat sem nyer, így inkább Kansas City győzelmet szeretnék, de sajnos véleményem szerint reálisabb most az Eagles siker – mondta Németh Ádám.

Bakos Richárd a Kansas City győzelmét várja
Forrás: Beküldött fotó

– Már 15-16 éve folyamatosan követem az NFL-t, ott szerettem meg ezt a sportot. Eleinte kevésbé, mostanra már viszont amikor csak tehetem nézem a mérkőzéseket, valamint nyolc éve nem hagytam ki egy Super Bowlt sem, amelyet mindig élőben nézek meg, hiszen így nem tudhatom meg mástól a végeredményt a megtekintése előtt. A feleségemmel és barátokkal szoktuk nézni, így idén is így lesz majd. Az évek alatt ez az este, egy egész hajnalba nyúló programmá nőtte ki magát nálunk. Idén szerintem egy végletekig kiélezett döntő lesz, nem túl sok pontos, de annál izgalmasabb. Mind a kettő csapat kiemelkedő defense és nagyon jó offensel rendelkezik, ami viszont kitűnik, hogy Patrick Mahomes rutinosabb irányító ebben a helyzetben és nem új számára a magas nyomás. Ezek fényében egy szoros meccsre, de Kansas City Chiefs győzelemre számítok – zárta gondolatait Bakos Richárd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában