Atlétika

2022.09.28. 07:55

Magára ölthette a címeres mezt a salgótarjáni magasugró bajnok

A csehországi Znojmo városa adott otthont az U16-os atléták válogatott viadalának, ahová Bajnai Máté is meghívást kapott.

B.L.

A házigazdák és a magyarok mellett a horvátok, a szlovének, valamint a szlovákok legjobbjai mérték össze tudásukat.

Bajnai Máté a Csehországban szerzett csapatezüsttel 
Forrás: Beküldött

A magyar csapat nagyszerűen helytállt, és a nemek különversenyében, valamint összességében is a második helyen végzett a csehek mögött. Hét magyar is megnyerte saját versenyszámát.

A keretbe meghívást kapott Bajnai Máté, a Salgótarjáni Atlétikai Club magasugrója is. Pálfalvai Zoltán tanítványa nemrég Győrben megnyerte a korosztályos magyar bajnokságot, és a ranglista élére került 178 centis egyéni csúcsával, így egyértelműen helye volt a válogatottban.

Csehországban a bemelegítésig minden rendben zajlott, aztán a hűvös idő miatt megfájdult Máté érzékeny térde. A 170-et még elsőre vitte, a 174-nek pedig már alig tudott nekifutni, így végül a hetedik helyen zárt. A számot egyébként a csehek uralták, mindketten 188 centiig jutottak.

Hazaérkezése után a magasugró elmondta, hogy hatalmas élmény volt a legjobbakkal eltölteni pár napot, és bízik abban, hogy lesz még esélye a válogatottban is bizonyítani.

A SAC U16-os magasugrói vasárnap Székesfehérváron, a csapatbajnokságon szerepelnek majd.


 

Címkék#válogatott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában