Nool.hu podcast

2024.03.13. 19:55

Fenyvesi Gábor: Tíz év alatt Salgótarján nem tudott előrelépni (podcast)

Fenyvesi Gábor önkormányzati képviselővel, a Fidesz salgótarjáni elnökével Salgótarján jelenlegi helyzetét több oldalról jártuk körbe. Podcastünkben szó esik az idei költségvetésről, a parkolási problémákról, a piac felújításáról, a városi konzultációról és a Modern Városok Program fel nem használt milliárdjairól.

Palchuber Kinga

Fenyvesi Gábor, a Fidesz salgótarjáni elnöke a város helyzetéről beszélt

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A legutóbbi közgyűlés kiemelt jelentőségű napirendi pontja volt a város 2024-es költségvetése. Beszélgetésünkben Fenyvesi Gábort mindenekelőtt arról kérdeztük, miért tartotta elfogadhatatlannak az idei büdzsét, hiszen ő volt az egyik ellenzéki képviselő, aki nem szavazta meg az előterjesztést.  Egy korábbi közgyűlésen vetődött fel a Fidesz-frakció részéről, hogy a városvezetésnek vannak kedvelt és kevésbé kedvelt településrészei. Fenyvesi Gábort arra kértük, hogy említsen néhány példát, miben nyilvánul meg szerintük ez a megkülönböztetés.

Beszélgetésükben szó esett arról is, hogy a városvezetés kérdőívet indított Salgótarján parkolási helyzetét érintve. Nemrég egy közgyűlésen is felvetődött, hogy új parkolóhelyek kialakítását tervezik. Az önkormányzati képviselő megosztotta velünk, hogy frakciójuk mit gondol e kérdésről, s mi lehet a megoldás a város parkolási problémáira.

Mi az oka annak, hogy a piacfelújítása évek óta húzódik?

Interjúkban felvetettük, hogy immár évek óta húzódik a városi piac felújítása. Mint azt Fenyvesi Gábor egy korábbi sajtótájékoztatóján is megemlítette, a baloldal ennek felelősségét próbálja magáról elhárítani. A Fidesz salgótarjáni elmondta, szerinte miért húzódik a beruházás, sőt arra is válaszolt, szerinte húsvétra átadják-e a felújított helyszínt. 

A Fidesz, illetve a KDNP helyi szervezete és a Hajrá, Salgótarján! Egyesület városi konzultációt hirdetett, mellyel párhuzamosan utcai fórumokat is tartottak. Fenyvesi Gábor kifejtette, hogy milyen problémákkal keresték fel őket a helyiek, továbbá mindenki figyelmét felhívta, hogy még nem késő visszaküldeni a kérdőívet, mely immár online is elérhető.  

Miért nem sikerült hatékonyan felhasználni a támogatást?

A baloldali vezetés tíz éve irányítja a várost. Ez idő alatt jelentős forrásokat kapott Salgótarján a kormánytól: elég csak a Modern Városok Programra vagy a TOP-ra gondolni. Arra kértük a képviselőt, hogy említsen néhány példát arra, miben lépett előre a város ez idő alatt, és melyek azok a beruházások, amik kudarcba fulladtak. Kíváncsiak voltunk, hogy az elnök szerint mi az oka annak, hogy ennyi év alatt a Modern Városok Program milliárdjait nem sikerült hatékonyan felhasználni a városban.

A Fidesz salgótarjáni szervezete nem indít saját polgármesterjelöltet a választáson, hanem egy igazi lokálpatriótát, a Hajrá, Salgótarján Egyesület elnökét, Kreicsi Bálintot támogatják. A lokálpatriótát itt ismerhetitek meg közelebbről:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában