Sajtóközlemény

2024.01.26. 14:53

Közgyűlésen történt: kocsinként kétmillióba kerül egy parkolóhely kialakítása Salgótarjánban

Salgótarján közgyűlése csütörtökön tartotta legutóbbi ülését, a napirendek szerepelt az új parkolóhelyek kialakítása, a Területfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásaiból elhúzódó piacfelújítás is. Az elhangzottakról a Fidesz salgótarjáni szervezete közleményt küldött portálunknak.

Szavaznak a városi önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának tagjai

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Salgótarján közgyűlése újabb TOP Plusz kérelem benyújtásáról döntött január 25-ei ülésén. Frakciónk nevében Tolnai Sándor önkormányzati képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az előterjesztés azt tartalmazza: Salgótarján földrajzi adottságai már több földfelszíni parkoló kialakítását nem teszik lehetővé –, ezért kérte, hogy ez a kitétel mivel nem felel meg a valóságnak, kerüljön ki az előterjesztésből – írja a közlemény.

Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a például a Gorkij-lakótelepen több olyan terület is van, ahol lehetőség lenne parkolók kialakítására. A parkolók kialakításával kapcsolatban azt még fontos megjegyezni, hogy a valamivel több mint 200 parkoló kialakítása – amiből 145 a Bajcsy-Zsilinszky útra kerül – 420 millió forintból valósulna meg. 

Fenyvesi Gábor önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Bajcsy-Zsilinszky úton található telek hasznosításával most sem ért egyet, szerinte a piac területével együtt teljesen más koncepciót támogatott volna. Megjegyezte továbbá, hogy amennyiben a forrásokat a kormány megítéli, jó tempót kíván, hogy ezek a fejlesztések ne olyan tempóban készüljenek el, mint a most záruló TOP-os fejlesztések. Zárójelben itt megjegyezhetjük, hogy a jelenlegi piac felújítás – mint egy állatorvosi ló – jól szimbolizálja a városvezetés projektlebonyolítási képességét, hiszen lassan fél évtizedet ölel fel ez az egy projekt. 

Az embereket meg kell hallgatni!

A napirendek tárgyalása után Czene Gyula önkormányzati képviselő (DK) újra politikai témát emelt a közgyűlés szintjére, a pedagógus béremelés kérdését. Fenyvesi Gábor megjegyezte: ha mint politikai testület szeretnének ilyen politikai témákat megtárgyalni, akkor áll elébe, de nem tartja korrektnek, hogy a semmiből ilyen fajsúlyos témát behozzanak úgy, hogy a többi képviselőnek lehetősége sincs felkészülni a témából. 

Megjegyezte továbbá, hogy ha a közgyűlésre a kampány időszakában minden politikai témát be lehet emelni – például mit írnak az újságok, az igaz-e – akkor ezzel a lehetőséggel a fideszes képviselők is élni fogunk. Ezt döntse el a polgármester, hogy mint levezető elnök ennek teret ad-e vagy sem. Ugyancsak a napirendek tárgyalása után Turcsány László önkormányati képviselő jelezte, hogy a NAV által a Jónásch-telepen lebontott kolónia még megmaradt építési törmelékének az ügyében a városvezetés és a hivatal is tegyen lépéseket, hogy mielőbb teljes felszámolásra kerüljön. 

Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a különböző nagyobb volumenű fejlesztések esetén – példaként a somoskői turisztikai fejlesztést megemlítve – a lakosságot még nagyobb körben kell megszólítani, hogy el tudják mondani a véleményüket: az embereket meg kell hallgatni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában