Nool.hu podcast

2024.02.29. 14:18

Elfogadta a közgyűlés Salgótarján 2024-es költségvetését (podcast)

Tizenhárom igen és két nem szavazat mellett csütörtökön délelőtt elfogadta Salgótarján idei költségvetését a megyei jogú város képviselő-testülete.

Sipos Nina Vivien

Fekete Zsolt polgármester (középen) terjesztette a képviselő-testület elé a költségvetési javaslatot

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Csütörtökön tartotta soron következő, februári ülését a salgótarjáni képviselő-testület. A közgyűlésen számos más napirendi pont mellett a város idei költségvetését is tárgyalták, melyet Fekete Zsolt polgármester terjesztett a grémium elé. A 2024-es büdzsé 21 milliárd 884 millió forintos kiadási és bevételi főösszeggel, illetve mintegy 2,2 milliárd forintos hiánnyal számol. (Az előterjesztés egészében letölthető a város weboldaláról.)

A költségvetést végül – közel egyórás tárgyalást követően – tizenhárom igen és két nem szavazat mellett fogadták el a képviselők. A Fidesz-KDNP 70 millió forintnyi módosító javaslatot nyújtott be az előterjesztéshez, melyet a polgármester befogadott. Az érintett ellenzéki képviselők megszavazták a költségvetést, ketten viszont nem. Fekete Zsolt polgármester úgy fogalmazott, hogy nem szeretné minősíteni a szavazást.

Hallgasd meg a költségvetésről szóló napirendi pont tárgyalását!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában