Tündérszépek 2024

2024.03.16. 08:55

A köröm a kéz ékszere, ápolási ötleteit árulta el a tündéreknek a bátonyi műkörömépítő mester

A körömápolás rendkívül fontos a szervezetünk egészségi állapotának megállapítása szempontjából, emellett pedig esztétikailag is jobban mutat az ápolt kézfej és a köröm. Garamvölgyi Tímea, Salgótarjánban praktizáló, bátonyterenyei kéz- és lábápoló, műkörömépítő mester osztotta meg portálunkkal javaslatait a mindennapi körömápolással kapcsolatban, kitérve arra is, hogy melyek a divatos körömformák 2024-ben.

Sipos Nina Vivien

Fontos az ápolt kézbőr és köröm is!

Fotó: MW illusztráció

Natúr, elegáns, extravagáns, színes és díszes… Természetesen mindenkinek mást jelent az ápolt, esztétikus kéz és köröm, továbbá nagyban kihangsúlyozza az egyén személyiség típusát is a stílus, amit választunk. Ugyanakkor a divat és az évszakok váltakozása befolyásolhatja azt, hogy milyen körmöt készítünk magunknak.

Garamvölgyi Tímea műkörömépítő mester elárulta hírportálunknak, hogy a körmünk rendben tartása nem csak a személyes ápoltságot takarja, hanem például egy beszélgetésnél többek között a kezek, a körmök kinézete határozhatja meg az első benyomást arról, akivel éppen társalgunk. Fontos odafigyelni arra, hogy rendszeresen ápoljunk a körmünket, ugyanis segíthet elkerülni a köröm problémákat, megelőzni a köröm betegségeket, és javítja a megjelenésünket, az egészségügyi állapotunkat.

Ápolni kell a kéz bőrét is

– Egy műkörmös, pedikűrös, manikűrös és lábápoló elősegítheti a természetes köröm szépségének, egészségének megőrzését kemikália mentes technológiával vagy a japán manikűr technikával. A hideg időszakban az erősen igénybe vett kézbőrön alkalmazni lehet a parafinos pakolást, ami támogatja az ápoló anyagok jobb felszívódását a bőrbe. Javasolt szakemberhez fordulni, amennyiben nem tudjuk, hogy miképp tartsuk ápoltan a kezünket és körmünket – közölte Tímea. 

Hozzátette: lényeges, hogy amit viselünk, legyen az géllakk vagy műköröm, abban jól érezzük magunkat és boldoggá tegyen minket, hiszen a körmünk valójában a kezünk ékszere. A körmösünkkel közösen alkotva egy új szettet szárnyra kaphat a fantáziánk, teret kaphat egyéni ízlésünk színek formák, díszítések terén, mivel egy jól elkészített szettet több mint három hétig is viselhetünk.

Hódít a barackpihe árnyalat

A Peach Fuzz, azaz a barackpihe lett a 2024-es esztendő hivatalos színe, amely egy nagyon gyengéd, könnyű, szinte bársonyos árnyalat. Ez a szín a körmön is fantasztikusan mutat, mert a kedvesség és a gyengédség érzését kelti, ráadásul kellemes melegséget is sugároz.

– Napjainkban minden forma divatosak számít, de kiváltképp népszerű még mindig a balerina forma, vagy az egyszerű és gyönyörű francia, ami minden évszakban tökéletes és bármilyen alkalomhoz illik, mert kecses, esztétikus és mutatós. Szalonhosszban is szép a megjelenése, viszont ugyanúgy felkapottak a klasszikus kocka és az elegáns mandula formák is – árulta el Tímea, hozzáfűzve: – Akik pedig nem szeretnek a tömegbe olvadni és szeretik az extrémet, válogathatnak például a gótikus mandula, az orosz mandula és a további formák között.

Szem előtt kell tartani,  hogy a fotózáson is jól mutasson a köröm

A bátonyterenyei kéz- és lábápoló, műkörömépítő mester azt is kifejtette hírportálunknak, hogy milyen köröm szettben érdemes gondolkodniuk azoknak a hölgyeknek, akik a Tündérszépek országos szépségversenyen mérettetik meg magukat. 

– Attól függetlenül, hogy valaki a teljesen naturális körmöket vagy épp a műkörömöt, a géllakkot szereti, mindenképpen célszerű szem előtt tartani, hogy a fotózásokon más és más ruhákban, sminkekben kell megmutatkozni, így szerintem a szépségversenyre készülő lányoknak a „kevesebb néha több” elv alapján kellene megválasztaniuk körmük kinézetét. Én egy elegáns, visszafogott szettet javasolnék, hiszen a hölgyeknek a szépsége, a bája, a ragyogó kisugárzása kap hangsúlyt a versenyen és a fotózáson egyaránt. Ami elengedhetetlen, azaz, hogy a kezük és a körmük ápolt legyen – emelte ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában