Választás 2024

2024.05.24. 10:02

Gyopáros Alpár Rétságon: Sorsdöntő tétje van a választásnak!

Európa jövőjét határozza meg a választás június 9-én. Soha nem volt ekkora tétje annak, hogy ki mellé tesszük le voksunkat – mondta csütörtök este Rétságon Bólya Boglárka, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje, aki Gyopáros Alpár kormánybiztossal együtt az Országjárás program keretében érkezett a nógrádi városba.

Lukács Zsófia

Gyopáros Alpár szerint sorsdöntő választás előtt állunk

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A rétsági művelődési központ és könyvtárban megtartott fórumon Bakó Mónika, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje köszöntötte a jelenlévőket, majd Balla Mihály országgyűlési képviselő szólalt fel. Mint mondta: a találkozó fő célja az előttünk álló választásokra való felkészülés, felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a helyi önkormányzati, a megyei önkormányzati, valamint az európai parlamenti választásnak igen komoly tétje van. Mindezt vendégeivel egy kötetlen beszélgetés során fejtette ki, amelyet egy sajtótájékoztató előzött meg.

választás, fórum, tét
Bólya Boglárka, Gyopáros Alpár, Balla Miháy és Bakó Mónika beszélgettek a választás tétjéről
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

Mindent meghatároz a választás

Gyopáros Alpár elmondta, hogy egy interaktív kommunikáció zajlik a választópolgárokkal, meghallgatják a véleményüket. A Magyar Falu Programban is hasonlóképp zajlik a párbeszéd, hiszen 5 éve annak, hogy elindult ez a fejlesztés és azóta közel félezer helyszínen találkoztak a falvakban és a kisvárosokban élőkkel. Fontos az állandó kommunikáció, hiszen ezt a programot maguk a falvak írják. 

A kormánybiztos köszönetet mondott azoknak a Nógrád vármegyei kistelepülési polgármestereknek, képviselő-testületeknek, civil szervezeteknek és a falvakban élő embereknek is azért az aktív együttműködésért, amit az elmúlt öt évben tapasztalt a program megvalósítása során. Hangsúlyozta: meghaladja a 30 milliárd forintot az az összeg, ami a Magyar Falu Program keretében Nógrádba érkezett.

– Most lényegesen nagyobb a tét, mint a vidékfejlesztésben általában, hiszen itt már sajnos a háborúról kell beszélnünk. Tartani lehet attól, hogy eszkalálódik a közeljövőben és ezért rendkívüli a jelentősége az európai parlamenti választásoknak, hiszen az európai parlament összetétele határozza meg a kontinens jövőjét – hangsúlyozta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár kijelentette: az orosz-ukrán háború naponta életek százait veszi el. Ez önmagában is elegendő indok arra, hogy ebben a katonai konfliktusban fegyverszünet lépjen életbe, de a háború közvetett módon is befolyásolja életünket, amit az energiaválság és az infláció is jelez.

Brüsszel a béke helyett a háborús eszkalációt sürgeti

A sajtótájékoztatón Bólya Boglárka arról beszélt, hogy az Európai Unió az elmúlt időszakban teljesen kifordult önmagából, s már hosszú évek óta nincs olyan ügy, amire megfelelően reagált volna. Európát az illegális migráció, infláció, terrorizmus, háború és energiaválság sújtja.

– Brüsszel a béke elősegítése helyett a háborús eszkalációt sürgeti, a háború és a béke, illetve az elnyomás és a szabadság határán egyensúlyoz, emiatt nagy szükség van egy olyan Európai Parlamentre, ahol a békepárti, migráció ellenes hangokat felerősítik. Az európai uniós parlamenti választás tétje tehát a háború vagy a béke – fogalmazott a képviselőjelölt.

Sorsdöntő a választás
Balla Mihály emlékeztette rá, hogy június 9-én sorsdöntő választás lesz, hiszen az emberek döntenek ez európai parlamenti képviselőkről, a helyi és megyei önkormányzatok delegáltjairól is. – Fontos, hogy a választópolgárok tudjanak arról, hogy a Fidesz- KDNP miért tartja fontosnak a szavazást, hiszen döntenünk kell háborúról és békéről. Nem veszélyeztethetjük azt a fejlődést, amit eddig elértünk, ne engedjük lerombolni. Ezeken a beszélgetős fórumokon is próbáljuk előtérbe helyezni és leképezni azokat a folyamatokat, amelyek Nyugat-Nógrádot is érintik – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában