Színház

2024.05.24. 18:50

Pajtaszínház hozhatja össze a közösséget Varsányban

Varsány önkormányzata a Kézművesporta épületében egy Pajtaszínházat alakított ki, amelyet ünnepélyesen pénteken délután nyitottak meg. Az új közösségi teret a Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola produkciójával avatták fel.

Lászlók Judit

A Pajtaszínház új közösségi térként is funkcionál Varsányban

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A Pajtaszínház megnyitóján Kanyó Judit, Varsány polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Ebben kiemelte, hogy a Pajtaszínház már a múlt évben elkészült, de némi halasztás után, végre ünnepélyes keretek között is át tudták adni. Mint mondta, ez egy újabb közösségi tér lesz a településen, amely kimondottan színházi produkcióknak, illetve elsősorban a helyi szereplőknek fog majd otthont adni.  – Nagyon szeretném és remélem, hogy az elkövetkezendő időszakban, években sok szép darabot és percet élünk majd meg itt együtt – fogalmazott Kanyó Judit.

pajtaszínház
Kanyó Judit és Cene Katalin avatták fel a Pajtaszínházat
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Támogatják a Pajtaszínház működését

Ezt követően Cene Katalin, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház igazgatója osztotta meg a gondolatait a jelenlévőkkel. Beszédében felidézte, hogy a 12 éves Zenthe Ferenc Színház bár kiemelt előadó művészeti intézményként önálló társulattal, de hasonló körülmények között indult, hiszen a tagjai ifjak, amatőrök, gyerekek, idősek, művészek és kultúraszerető emberek voltak. Céljuk az volt, hogy létrehozzanak egy olyan színházat, ami majd a párját ritkítja és felemelkedik az országban az elismert, 150-200 éves múlttal rendelkező színházak sorába.

Az igazgató kiemelte továbbá, hogy a Zenthe Ferenc Színház támogatja a varsányihoz hasonló kezdeményezéseket, példaként pedig megemlítette a Valahol Európában című előadásukat, amely a szécsényi Andi Színjátszósai Társulattal közös koprodukcióban készült el. Nem utolsó sorban, pedig reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jelenlévő gyerekek között lesz majd olyan a jövőben, aki csatlakozik egy színházi társulathoz. Végül pedig megnyitotta a Pajtaszínházat, amelyet a Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola produkciójával avatták fel. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában