Ünnepség

2024.05.24. 19:50

Pedagógus nap: elismerték a szakképzési centrum oktatóit Salgótarjánban (fotók)

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikum aulájában köszöntötték pénteken a centrum intézményeinek vezetőit, oktatóit. A pedagógus napi ünnepség során 60-nál is több elismerést adtak át.

Veres Edina

Elismeréseket, jutalmakat vett át a szakképzési centrum hatvan pedagógusa

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (NVSzC) pénteki pedagógus napi ünnepségének első mozzanataként a házigazda intézmény, azaz a Stromfeld Aurél Technikum tanulói műsorral kedveskedtek a megjelent ünnepelteknek.

pedagógus, elismerés
Pedagógus nap alkalmából köszöntötték az oktatókat
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

A rendezvényre az NVSzC mind a hét intézményéből érkeztek vezetők és oktatók:

  • Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  • Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
  • Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola
  • Stromfeld Aurél Technikum
  • Szent-Györgyi Albert Technikum
  • Szondi György Technikum és Szakképző Iskola
  • Táncsics Mihály Technikum

Ezt követően az egybegyűlteket Baranyi Zoltán, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum főigazgatója köszöntette. Mint fogalmazott, ez az alkalom annak az ünnepe, hogy az iskoláikban olyan odaadó és lelkes szakemberek, tehetséggondozó pedagógusok, oktatók vannak, akik életükkel, munkájukkal, szolgálatukkal és hiteles példájukkal hozzájárultak a rájuk bízott tanulók tehetségének kibontakoztatásához, szellemi-lelki gyarapodásához.

A főigazgató az idei tanévvel számot vetve több örömteli pillanatot is felidézett. Így például a stromfeldes ökoház-építők pécsi eredményét, a mikszáthos kadétok országos sikereit, a Szent-Györgyi Technikumban folyó ápolóképzés országos elsőségét.

Eredményekben gazdag év áll a szakképzési centrum oktatói, pedagógusai mögött

Baranyi Zoltán az eredményeket tovább sorolva szót ejtett az idei Szakma Sztár Fesztiválról is, amelynek keretében lezajlottak a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntői. Az idei megmérettetéseken az NVSzC iskoláiból három diák is dobogóra állhatott, illetve a díjazott vállalkozók között is köszönthettek a szakképzési centrumhoz kötődő nógrádi szakembert.

A Szondi György Technikum és Szakképző Iskola tanulói közül ketten is az ország legjobbjai lettek. Ahogy arról portálunk is beszámolt, Koleszár Petra a divatszabó, míg Lakatos Attila Patrik a gépjármű mechatronikus tanulók között szerezte meg az aranyérmet teljesítményével. Mellettük a Táncsics Mihály Technikum tanulója, Szakács Krisztina, a logisztikai technikusok között országos második helyezést ért el eredményével.

– A múlt év eredményei alapján a technikumok legjobbjainak listáján a Szent-Györgyi tagintézményünk a 78., a Táncsics a 96. helyet szerezte meg. Büszkék lehetünk arra is, hogy a Borbélyos tanulóink olyan karitatív munkákat végeztek az eltelt egy évben, amely során a Ludányhalászi Idősek Otthonát és a Magyar Vöröskereszt egyik salgótarjáni raktárát újították fel Kiss-Simon Miklós irányítása mellett – hangsúlyozta Baranyi Zoltán, aki arról is szót ejtett, hogy a korábbi évtizedekhez képest kisebb létszámú, kevésbé motivált, illetve nem eléggé felkészült a középiskolába készülő korosztály jelentős része, amely hozzájuk érkezik.

Több mint hatvan elismerést adtak át

Az NVSzC főigazgatója azonban kiemelte: a fentiek ellenére – vagy éppen azért – a jövő szakembereit próbálják új módszerekkel, korszerű oktatási eszközökkel, digitális tananyagokkal, okostantermekkel, robotikai-oktatással, magas szintű idegennyelv-tanítással és külföldi szakmai gyakorlattal is piacképes szereplővé tenni. Hozzáfűzte, hogy mindez egyáltalán nem könnyű feladat, de a nehézségek ellenére az eredményeik javulnak.

– Az oktatók áldozatos munkájának megbecsülése immár nem csupán a tanítványaik és azok szüleinek esetleges visszaigazolása vagy a mi köszönő szavaink által lehetséges, mert a nyugtató és motivált munkavégzést segíti a szakképzésben megtörtént jelentős mértékű bérfejlesztés is

 – emelte ki Baranyi Zoltán, aki arra is kitért, hogy az iskoláikban az Erasmus+ nyújtotta lehetőségek elérhetők mind a diákok, mind az oktatók számára.

Ezt követően az NVSzC hét intézményéből az idei tanévben nyújtott kimagasló tevékenységéért összesen 35 oktató vehetett át elismerő oklevelet, ajándékot és pénzjutalmat. Mellettük szintén ilyen elismerésben részesült az iskolák vezetősége, így a hét igazgató, valamint a 22 igazgatóhelyettes. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában