Szépségápolás

2022.02.26. 19:55

Kézápolási tippek nem csak Tündérszépeknek

A legtöbb nő nagyon igényes a kezére, emellett a férfiak többsége is szereti az ápolt női kezeket. Megkérdeztünk tehát egy kézápoló szakembert, hogy mit lehet tenni azért, hogy szépek és ápoltak legyenek a hölgyek kezei.

Angyal Eszter

Nagy Nikolett, salgótarjáni kézápoló-műkörömépítő a téli kézápolási praktikákat is megosztotta olvasóinkkal

Forrás: Ladóczki Balázs

Bár a remények szerint lassan, de biztosan közeleg már a tavasz, kezd a hőmérő higanyszála is egyre feljebb csúszni, reggelente és esténként azonban kifejezetten hűvös még az idő. Hideg időben pedig a megszokottnál is sokkal jobban oda kell figyelni a kézápolásra, egy ápolt kéz ugyanis rengeteg törődést igényel.

Mindemellett pedig továbbra sem szeretnénk megfeledkezni a Tündérszépek versenyre készülő hölgyekről, akiknek mindig igyekszünk néhány hasznos tanácsot adni, hogy hogyan lehetnek még vonzóbbak a kamerák előtt.

A szerelmesek ünnepéhez kapcsolódóan nemrégiben a gyűrűtrendekről is szót ejtettünk, most pedig arra kerestük a választ, hogy mit tehetnek a hölgyek azért, hogy kezeik a hétköznapokon is szépek legyenek, vagy hogy akár az eljegyzési gyűrű is még szebben mutasson az ujjukon.  

Télen mindenkinek vízhiányosabb a bőre a kelleténél, épp ezért nagyon fontos az állandó hidratálás. Legjobb, ha minden kézmosás után gazdagon hidratáló, A- és E-vitaminban gazdag, lehetőleg glicerines krémeket használunk a téli időszakban. A vízhiányos állapot megelőzése érdekében emellett fontos az is, hogy szervezetünket belülről is hidratáljuk, a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás tehát ebből a szempontból is elengedhetetlen. Ha dehidratált a szervezetünk, az a kezünkön is látszódik – hívta fel a figyelmet Nagy Nikolett, az egyik salgótarjáni szépségszalon kézápoló-műkörömépítője.

A sok kézmosás és a fertőtlenítőszerek kiszárítják a bőrt

A szakember kitért arra is, hogy mivel a koronavírus-járvány miatti időszakban még a szokásosnál is gyakrabban mosunk kezet, emellett rengeteg fertőtlenítőszert is használunk, ez káros a bőr nedvességtartalmára. Gyakran emiatt lehet száraz, repedezett, irritált, piros, akár sebes a kéz bőre.Fontos, hogy éjszakára is mindig jól krémezzük be a kezünket, egy kifejezetten erre a célra kapható pamut kesztyűvel pedig tovább tudjuk fokozni a hatást– tette hozzá Nikolett.

Paraffinos kézápolás – az egyik legjobb, amit tehetünk a kezünkért!

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend a paraffinos kézápolás. Menetét tekintve fertőtlenítést követően elsőként leradírozzák a kéz bőrét, majd bemasszírozzák mélyhidratálóval, aztán pedig belemártják a megolvasztott paraffinba. A kezelés következő részében bedunsztolják a kezeket egy speciális kesztyűbe, s miután pihent így 20 percet, a paraffint le lehet húzni a kéz bőréről. Az eredmény pedig nagyon puha, ápolt bőr. Nagy Nikolett azt is hozzátette, hogy a paraffinos kézápolást elég havonta megismételni, hiszen a paraffin bezárja a krém hatóanyagait a bőrbe és hetekig sokkal hidratáltabb lesz így a kéz bőre.

A körömtrendek változnak, de a francia manikűr örök klasszikus

–Napjainkban mind a gél lakk, mind az épített műköröm egyaránt népszerű a nők körében. Az, hogy ki mit választ, természetesen többek között attól is függ, hogy például mi a foglalkozása. A köröm hosszát tekintve is megoszlanak az igények, hisz van aki a rövidebb, van aki a hosszabb körmöket szereti. A francia manikűr és az úgynevezett baby boomer (átmenetes) köröm hosszú évek óta töretlenül népszerű, az egyszínű, vagy épp mintás, esetleg kövekkel díszített körmök szintén közkedveltek. 2022-ben az év színe a lila és annak árnyalatai lettek a körömtrendek terén – számolt be hírportálunk érdeklődésére Nagy Nikolett.

Az épített műköröm és a gél lakk egyaránt népszerű

Forrás: Ladóczki Balázs/NMH

Azok, akik sem a gél lakkot, sem a műkörmöt nem szeretik, gyakran választják a japán manikűrt. Az eljáráshoz kizárólag természetes anyagokat használnak a szakemberek. Ez nagy vonalakban abból áll, hogy méhviaszt dolgoznak bele a köröm felületébe, ami egy szép fényes és egészséges körömfelületet eredményez.

A legfontosabb tudnivalók az otthoni körömápolásról 

A szakember azoknak, akik az otthoni körömápolást választják, azt tanácsolta, hogy a bőrvágást kizárólag bőrvágó ollóval végezzék, előtte pedig óvatosan tolják fel a körömre ránőtt bőrt.A pengés bőrvágót senkinek nem ajánlom, mert maradandó körömdeformitáshoz vezető sérüléseket lehet vele okozni, de az ollót is kellő elővigyázatossággal kell használni, hogy megelőzzük a körömágybőr gyulladását– emelte ki Nagy Nikolett.

A hagyományos körömlakkozással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a lakkokat minden esetben körömlakklemosóval távolítsák el, semmiképpen se reszelgessék a köröm felületét, hisz az elvékonyodhat. A különböző lakkok alá érdemes egy átlátszó alapozó lakkot is felvinni, így megelőzhető a körömfelület elsárgulása, a tartósabb eredmény érdekében pedig a fedőlakk is fontos. A körömágy bőrét olajokkal varázsolhatjuk még szebbé.

Te is megmutatnád a szépségedet a nagyvilágnak?

Nincs más dolgod, mint jelentkezni a Tündérszépek országos szépségversenyére. Nevezni már csak alig néhány hétig lehet, szóval nem érdemes tovább húzni az időt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában