Heves esőzés

2024.05.24. 18:35

Helyszíni fotók: Több családi ház udvarát elöntötte a víz Salgótarjánban

Salgótarjánban, a Szécsényi úton a vízelvezető árkokból kilépő csapadékvíz elöntötte több családi ház udvarát.

Nool.hu

Elöntötte a csapadékvíz az udvarokat, a tűzoltók több helyre is vonultak

Forrás: NVKI

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmonta: a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói szivattyú segítségével átemelték a vizet az elvezető árok kocsibejáróin és eltávolították azt a kertekből. Senkinek nem kellett elhagynia az otthonát, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Mint arról beszámoltunk: mára bőven jutott vármegyénkben is az égi áldásból. A hirtelen lezúduló eső miatt Szarvasgedén több utcán is magasan áll a víz, a tűzoltók homokzsákkal védik az ingatlanokat. A Kossuth, illetve a Béke utcában hömpölygött az úttesten a víz. A körülbelül negyven centiméter mély vízben több gépjármű is elakadt. A településen több lakóház kertjébe is betört a heves esőzés miatt megáradt patak vize. Itt a pásztói egységek, valamint az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei homokzsákok kihelyezésével védik az épületeket. Kapás Márton kiemelte: Ecsegen, a Széchenyi úton a hirtelen lehulló csapadékvíz miatt ötven ingatlan került veszélybe. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában