Lelki kalendárium

2023.12.15. 07:45

Lelki kalendárium: éljünk Istennek tetsző életet az adventi időszakban is!

Egyre kevesebb időnk maradt arra, hogy igazán felkészüljünk a Megváltó földre szállására. Tárjuk hát ki a szívünket minél jobban, amelyhez segítséget nyújthatnak Veszelovszki Balázs mai napra szánt gondolatai!

Veszelovszki Balázs

Péntek a bűnbánat napja. Ideje van a megállásnak, a lelkiismeret-vizsgálatnak, ahogyan azt advent elején is tettük.

Hol tartok a készületben? A ház már csillog, ragyog, a fények fent vannak, az ünnepi bevásárlás fele már megvan, szaladok az akciók és az ajándékok után… És hol tart a lelkem? Megállok-e néha-néha egy pillanatra az adventi fények és az ajándékok sokasága között, hogy a belsőmre is figyeljek? Tartottam-e bűnbánatot az adventi időszakban? Készültem-e a karácsonyi szentgyónásra? Hol tartok a hitemben? 

A hit és a remény fénye utat mutat számomra: Isten felé indulok, őt követem, neki tetsző életet szeretnék élni már az adventben is. Add, Uram, hogy tudatosuljon bennem: Jézus születésére készülök, a szívemet neki készítem elő, az ő kegyelmére vágyakozom! Hiszem és remélem, hogy kegyelmed segítségemre lesz ebben! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában