Lelki kalendárium

2023.12.13. 08:50

Lelki kalendárium: Szent Luca földi élete példa lehet a nógrádi emberek számára is

Elérkeztünk az idei adventi időszak feléhez, jövő vasárnap már megszületik a kis Jézus. Ezért fontos, hogy egyre jobban kitárjuk a szívünket és befogadjuk a Megváltót. Ehhez segítséget nyújthatnak Veszelovszki Balázs gondolatai. Nyissuk hát ma is ki a lelki kalendárium következő „ablakát” és olvassuk el a benne rejlő üzenetet!

Veszelovszki Balázs

Szent Luca

Forrás: Wikipedia

Luca napja van, az advent fontos és kiemelt napja. A szent, akit ma köszönt az egyház közkedvelt szentje volt a középkornak, ünnepéhez számos népszokás is kapcsolódik. Neve a fény szóból származik, és mivel az adventi készület felénél járunk, e név jelentése a várakozásunkban kiemelt szerepet kaphat, hiszen a fény egyre nagyobb, közeleg az ünnep.

Nemcsak emiatt, hanem Luca földi élete miatt is álljon előttünk példaként: a szüzességét megtartotta és Jézust választotta jegyeséül, a szegények segítését önzetlenül vállalta, a hitét nem tagadta meg élete végéig, míg a kínzások közepette sem, ezért vértanú lett. Add, Uram, hogy mindennapi életünk során ne feledkezzünk meg a szentek példáiról, és azokból tudjunk erőt meríteni a feladatainkhoz, gondjainkhoz, megpróbáltatásainkhoz!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában