Lelki kalendárium

2023.12.22. 07:32

Lelki kalendárium: Isten tisztában van a korlátainkkal, de erőnket is ismeri

Egyre közelebb van már Jézus születésének az éjszakája, ezért fontos, hogy teljesen ki tudjuk tárni a szívünket és mindennél jobban várjuk őt! Ebben segíthetnek Veszelovszki Balázs mai napra szánt gondolatai is.

Veszelovszki Balázs

Advent: a karácsony ünnepére való lelki felkészülés ideje

Forrás: Pixabay

A karácsonyi készület úgy is teljes lehet, ha a tervezettek közül a legjobb szándékunk ellenére sem tudunk mindent megtenni. Isten nem földi keretek között mér, tudja korlátainkat, ismeri erőnket, és azzal is tisztában van, hogy földi halandóként sokszor nem sikerül mindig mindent maximálisan teljesítenünk. Mégis a jóra kell törekednünk, és ez az igyekvő hozzáállás nemcsak adventben, hanem az év többi napjain is gyümölcsöző lehet.

Amennyiben mi megtesszük a magunk erejéből a legtöbbet, Isten hozzárakja az elmaradó részt, így általa válhat teljessé az, ami a mi szemünkben még nem teljes egész. Add, Uram kegyelmedet, és tedd teljessé bennünk az általad megkezdett jót az ünnepre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában