Lelki kalendárium

2023.12.20. 08:46

Lelki kalendárium: azokért is imádkozzunk, akiket kevésbé kedvelünk!

Vasárnap már közénk száll a Megváltó, ami által igazán csodálatos lehet a karácsonyunk. Tárjuk hát ki egyre jobban a szívünket, imádkozzunk minél többet és „nyissuk ki” a lelki kalendárium következő ablakát, majd olvassuk el a benne található, mai napra szánt gondolatokat.

Veszelovszki Balázs

Jót tenni másokkal a legkedvesebb dolog, de fontos kiemelni, hogy nemcsak azokkal kell jót tenni, akiket szeretünk, éppúgy meg kell ezt tenni azokkal is, akiket nem kedvelünk annyira egy korábbi dolog miatt. A jócselekedetek között ez a legnehezebb, mégis ez lehet a leggyümölcsözőbb. Nem arról van szó, hogy sülve-főve együtt vagyunk vele, itt elég csak egy gesztus, egy odafigyelés, egy mosoly vagy egy imádság érte. Ha ezt megtesszük, mi is gyarapodhatunk általa. Add, Uram, hogy azokért is tudjak imádkozni, akiket nem szeretek, és add kegyelmedet, hogy ezt a nehéz feladatot neked tetsző módon tudjam megtenni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában