Lelki kalendárium

2023.12.14. 08:10

Lelki kalendárium: imádkozzunk embertársainkért is, kérjük rájuk a Teremtő áldását!

Tíz nap választ el bennünket a Megváltó születésétől. Fontos, hogy egyre jobban kitárjuk a szívünket, azért, hogy igazi, boldog ünnepünk legyen! Éppen ezért ma sem hagyjuk nógrádi olvasóinkat lelki táplálék nélkül, elmélkedjünk hát Veszelovszki Balázs gondolatain!

Veszelovszki Balázs

Adventi készületünk felénél járva gyarapítsuk a jó cselekedetek számát a mai napon! Nem féktelen ajándékozásról van szó ekkor, nem a földi kincsek adásáról-vételéről, hanem sokkal inkább a lelki ajándékokról. Biztos, van mindannyiunk ismerősi körében olyan ember, akinek nagy szüksége van most az imára. Ha személyesen találkozunk vele, adjunk jó szót neki! Ha tudjuk, segítő jócselekedeteinket is tegyük hozzá!

Legyen hát a mai napon ez a feladatunk, hogy imáinkat felajánlva érte, kérjük a Jóisten áldását rá és a családjára! Add, Uram, hogy észrevegyem a gondokkal küzdő embertársaimat, és igaz segítséget adhassak nekik úgy kétkezi, mint lelki téren is. Hiszem, hogy kegyelmed segítségével lehetséges ez, így pedig én is épülök majd lelkileg, és ez gyümölcsöző lesz számomra is az adventi időszakban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában