Top 10

2022.08.08. 13:53

Terrorista, balesetek, filmforgatás, gránátok – ezeket olvastátok a legtöbben a héten

Összegyűjtöttük, hogy az előző héten melyik cikkeinkre érkezett a legtöbb kattintás.

Nool

Német rendszámú autók és zászlók lepték el hétvégén a somosi határ környékét

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Összeütközött két autó Pásztónál

Karambolozott két személyautó a 21-es főúton, Pásztó közelében szombat reggel: : az egyik autó az árokba sodródott, míg a másik a szalagkorlátnál állt meg. A balesetben öt személy volt érintett, három személyt könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

Nógrádban találták meg a fejvadászok a körözött terroristát (videó!)

A terrorcselekmények miatt keresett Top 50-es bűnöző épp a Nógrád megyei Kutasó egyik birkalegelőjén dolgozott napszámosként, amikor lecsaptak rá a TEK-esek. A 41 éves magyar-román kettős állampolgár tagja volt annak a Hunnia névre hallgató szervezetnek, hozzájuk köthető számos 2007-ben és 2008-ban elkövetett erőszakos bűncselekmény. 

Menetrendi változások léptek életbe a Volánbusz járatain Nógrád megyében

Augusztus 1-től szűkebb hazánkban több járaton is változott a tömegközlekedés menetrendje, a módosulás helyi és helyközi buszokat is érintett.

Mozidíszletek a határon: háborús filmet forgatnak Nógrád megyében

Filmforgatásra készültek csütörtökön a somoskőújfalui határátkelőnél – tudta meg portálunk. A helyszínre látogattunk, ahol német zászló, autógumik, katonai ládák és homokzsákok hevertek a földön. Mint kiderült, az augusztus 6-án, szombaton kezdődő forgatásra készült a stáb és a kellékek alapján háborús film készül szűkebb hazánkban.

Német határnak öltözött a somosi átkelő az HBO forgatásán

Vasárnap körül is néztünk a helyszínen, és kiderítettük, mi készül pontosan.

Tizenegyes miatt esett neki a sporinak a focista testvérpár Nógrád megyében

A két focista az egyik megyei harmadosztályú mérkőzésen bántalmazta a játékvezetőt – most garázdaság miatt emeltek vádat ellenük.

Megyeszerte szebbé varázsolja a falvakat a karancslapujtői önkormányzat tulajdonában lévő cég

Eredményesen működik az a vállalkozás a településen, amelyet az önkormányzat a Gazdaságélénkítő Programnak köszönhetően hozott létre mintegy 220 millió forintos támogatásból. A kezdeményezéshez a Karancs-völgyének hét önkormányzata csatlakozott Karancslapujtő mellé, így Karancskeszi, Karancsalja, Karancsberény, Etes, Mihálygerge, Egyházasgerge és Litke. Céljuk, hogy ezeken a településeken üzemeltetési feladatokat lássanak el, és a községek zöldterületeinek, valamint az intézményeinek a karbantartását is ez a cég végezze.

Tangában mutatta meg formás fenekét Gáspár Evelin

Gáspár Evelin csak a vízparton bírta ki a héten tomboló hőséget, meg is mutatta tökéletes alakját.

Testvérének adta ki magát a rendőrök előtt egy dejtári férfi, de gyorsan lebukott

Közokirat-hamisítás miatt kell felelnie egy 21 éves dejtári férfinek. A rendőrök befejezték az eljárást és átadták az ügyészségnek az esetet.

Csaknem húsz világháborús robbanóeszközt emeltek ki a földből Szécsény és Őrhalom között

Hét darab, 82 milliméteres szovjet és egy 81 milliméteres német repesz aknavetőgránátot, öt darab, 76 milliméteres szovjet repeszgránátot és egy ugyanilyen típusú maradvány eszközt emeltek ki a tűzszerészek a földből. Ezek mellett még további négy – két RPG-40-es és egy RG-42-es szovjet, illetve egy magyar 36 M Vécsey – kézigránátot, valamint egy 76 milliméteres szovjet páncéltörő gránát maradványt is találtak a helyszínen a szakemberek. A 22-es számú főút mellől előkerült tizenkilenc robbanóeszközt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították az ezred katonái, későbbi megsemmisítés céljából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában