Csapó!

2022.08.06. 19:50

Német határnak öltözött a somosi átkelő az HBO forgatásán

Mint arról korábban beszámoltunk, filmforgatás miatt időszakos forgalomkorlátozásra kell számítani a somoskőújfalui határátkelőnél vasárnap 5 óráig. Körülnéztünk a helyszínen, és kiderítettük, mi készül pontosan.

N.O.

Német rendszámú autók és zászlók lepték el hétvégén a somosi határ környékét

Forrás: Nool

Fotó: B.L.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott, hogy a település belterületén – a Somosi út 207. szám és a határátkelő közötti útszakaszon a sofőröknek a filmforgatási munkálatok ideje alatt időszakos – 5-10 perces – útlezárásra kell számítaniuk.

Szombat délután kilátogattunk a helyszínre, ahol megtudtuk, hogy egy HBO-sorozatot készítenek. A produkció az 1970-es években játszódik, a somoskőújfalui határátkelő pedig az akkori német belső – NSZK-NDK közötti – keleti és nyugati határát eleveníti fel.

Katonai autók és szögesdrótok is sorakoztak a felkészülés során
Forrás: B.L. / Nool

Információink szerint a sorozat nem magyar, de egy-két hazai színész is feltűnik majd benne, csakúgy mint angolok, németek és románok. A határon  az éjszakai jeleneteket forgatják, míg a sorozat többi részét Budapesten veszik fel a közeljövőben.

Az éjszakai jeleneteket forgatták a településen
Forrás: Hegedűs Márk / Nool

Volt már német helyszín egy sorozat kedvéért Salgótarán belvárosa is, 2020 novemberében a nógrádi megyeszékhelyen forgatott a Netflix. A város akkor Berlin évtizedekkel ezelőtti főterét "játszotta".

A sorozatnak nagy sikere volt, és a szemfülesek fel is ismerhették a nógrádi helyszíneket:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában