A Magyar Vöröskereszt Nógrád megyei igazgatója mindenkit arra buzdít, hogy vegye fel az oltást

- Több szempontból is fontosnak tartom a koronavírus elleni védőoltást. Magánemberként saját magunk, a szeretteink és a családtagjaink védelme miatt érzem elengedhetetlennek. Úgy vélem, hogy a különféle vakcinák az orvostudomány nagy vívmányai, amelyekkel sok világjárványt sikerült már kiirtani – mondta Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Nógrád megyei igazgatója.

G. E.

Forrás: NMH

Fotó: L. B

A gyermekei is megkapták az agyhártyagyulladás és a bárányhimlő elleni oltásokat is, amelyek nem kötelezőek.

Hozzátette: szakmai szempontból is azt tartja a lehető legjobb döntésnek, hogy felvettem az oltást, amelynek már második adagját is megkaptam a közelmúltban.

A szakember kifejtette továbbá, hogy a Vöröskereszt olyan szociális intézmények fenntartását végzi, amelyek rászoruló embereknek és családoknak jelentenek biztos menedéket. Salgótarjánban ilyen a Családok Átmeneti Otthona, Balassagyarmaton pedig a hajléktalanellátást biztosítják.

Fotó: L. B / NMH

– Akik bekerülnek a fenti ellátórendszerbe, akár fedél nélküliként, akár gyermekével menekülő anyaként, egészségügyileg rosszabb állapotban vannak az átlagnál – tájékoztatott az igazgató, aki azt is kiemelte: – Éppen ezért a kollégáim igen nagy százaléka beoltatta magát. Úgy vélem, hogy minden hazánkban elérhető vakcina jó és hatásos. Mindenkit arra buzdítok, hogy vegye fel az oltást, hiszen egyre több tragédiát látunk magunk körül a koronavírus miatt nap mint nap.

Grubert Roland arra is kitért: Még egy önző indokom is van a vakcina mellett. Szeretnék már egy kávézóba beülni, elmenni egy focimeccsre és nyáron együtt pihenni a családommal egy szép nyaralóhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában