A salgótarjáni egészségügyi dolgozó szerint másokon is segít, ha oltatunk

– Az egész családom, a gyermekeim, a férjem és az idős édesanyám is regisztrált már a koronavírus elleni védőoltásra. Ugyanez igaz egyesületünk minden tagjára. Közülük sokan már meg is kapták a vakcinát – fogalmazott Danyi Erika, az Ezerszín, Ezernyi Szív Egyesület elnöke.

G. E.

Danyi Erika

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Hozzátette: – Mivel egészségügyi területen dolgozok, a munkámból adódóan is fontosnak tartom, hogy be legyek oltva. Sajnos egyre többen betegszenek meg körülöttem, és nem csak az idősebb korosztályból. Egészen fiatal kollégám esetében is komoly tünetekkel jelentkezett a koronavírus-fertőzés, annak ellenére, hogy egészségesen él, sokat mozog és a táplálkozására is odafigyel. Sőt, ismerőseim közül akad olyan is, akinél súlyos szövődmények maradtak a vírus után. Azonban nem ismerek olyat, akinek az oltást követően komoly mellékhatás alakult volna ki.

Mint mondta, az egyesület aktív tagjaként szintén szükségesnek érzi a vakcina beadatását, hiszen önkéntes segítő munkájuk során nagyon sok emberrel kerülnek kapcsolatba.

– A vírus első, tavaszi hulláma esetén is igyekeztünk segíteni a nehéz sorsú embertársainkon. A Magyar Vöröskereszt helyi szervezetével együttműködve tisztasági csomagokat, élelmiszert és más adományokat juttattunk el a rászorulók részére – idézte fel Danyi Erika, aki azt is elmondta:

– Jelenleg idős embereknek segítünk az oltáshoz szükséges regisztrációban. Emellett az oltópontokra való eljutásban és a hazaszállításban is rendelkezésükre állunk azoknak, akik azt másként nem tudják megoldani. A vakcinával így nemcsak magunkat, hanem a környezetünket, az idős, nehéz körülmények közt élő embereket is védjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában