A járvány terjedését csak a védőoltással lehet megállítani – vallja Bér polgármestere

Nagyon fontosnak tartja a koronavírus elleni védőoltás beadását Maczó László, Bér település polgármestere, aki nemrég kapta meg az első adag vakcinát.

N. O.

Maczó László Fotó: L. B.

– A Pfizer termékével oltottak be Pásztón, és április elején a második oltást is megkapom majd. Szerencsére nem jelentkezett nálam semmilyen tünet, egy napig kicsit talán érzékeny volt a karom, de sem láz, sem letörtség nem fordult elő.

Hozzátette: számára teljesen mindegy volt, hogy melyik oltóanyagot kapja, hiszen a lényeg a védettség kialakulása volt.

– Nem hiszem, hogy nagy különbség lenne közöttük, szerintem mindegyik jó, ami forgalomban van – mondta el a portálunknak Maczó László, aki úgy véli, a kínai vakcina is kiváló lehet, hiszen a miniszterelnök is azzal oltatta be magát.

Kifejtette: elengedhetetlen az oltás, hiszen a járvány terjedését csak így lehet megállítani. Ráadásul most a csúcson van a betegség, és nagyon jó lenne, ha minél előbb véget érne ez a rossz helyzet és újra visszakapnánk az életünket.

Néhány évvel ezelőtt még nem gondolta az emberiség, hogy ilyen járvánnyal kell szembenézni majd.

Maczó László
Fotó: L. B.

A polgármester ugyanakkor bízik benne, hogy az oltásnak köszönhetően hamarosan véget ér ez a nehéz időszak. Mindenkinek az élete a legfontosabb, és az emberek nagyon remélik, hogy nemsokára ismét a régi életüket élhetik.

Maczó László arra is kitért, hogy a járványügyi helyzetben most az a legfontosabb, hogy mindenki fegyelmezetten álljon a vírushoz és felelősségteljesen viselkedjen.

A település vezetője arra kér mindenkit, hogy legyenek tekintettel és tisztelettel egymásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában