A vakcinával érhetjük el, hogy ne alakuljanak ki szövődmények – vallja a ceredi idősek otthona vezetője

 – Felelősséggel tartozom a családom és az idősek iránt is, ezért döntöttem úgy, hogy beoltatom magam – tájékoztatott Simon Ákosné, a ceredi idősek otthona vezetője, hozzátéve: – Az intézmény minden dolgozója és az itt lakók is megkapták már mindkét oltást. A kollégákkal közösen megbeszéltük a lehetőségeket, és az idősekkel, a hozzátartozóikkal is közösen hoztuk meg ezt a döntést.

G. E.

Simon Ákosné

Forrás: Beküldött fotó

Amennyiben valakiben kérdés merült fel, igyekeztem mindent megválaszolni, amire nem tudtam felelni, annak utánajártam. Hiteles forrásból tájékozódtam, olyan szakemberek véleményét kértem ki, akiknek nem kérdőjelezem meg a hozzáértését. Ugyanezt javaslom mindenkinek, akiben bármi kétely felmerül az oltással kapcsolatban.

Mint mondta, ha tehetünk valamit annak érdekében, hogy a betegség enyhe lefolyású legyen, és ne alakuljanak ki súlyos szövődmények, akkor mindenkinek érdeke, hogy azt megtegye. Jelen esetben ezt a vakcinákkal érhetjük el. Egyre több alkalommal kerül a fiatal korosztály is kórházba életveszélyes állapotban a koronavírus miatt.

– Ne várjuk meg, hogy ez a szeretteink körében történjen, vegyük komolyan a betegséget és éljünk az oltás lehetőségével – hangsúlyozta Simon Ákosné, aki arra is kitért: – Mi az otthonban szinte egy nagy családként élünk, felelősnek érzem magam a munkatársaimért és az idősekért is, akik közül még senki sem döntésképtelen. Mindannyian egyetértettünk abban, hogy az oltás a legjobb döntés. Nem is akartam és nem is kellett senkit sem rábeszélni arra.

A lakók közül senkinek sem jelentkeztek tünetek, három dolgozónál voltak mellékhatások, de két-három nap alatt ezek elmúltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában