Egy megoldás létezik, a vakcina – vallja a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke

Szőrös Vilmos, a Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is szeretné beadatni a koronavírus elleni védőoltást, amit eddig egészségügyi okok miatt nem kaphatott meg.

L. J.

– A családtagjaim már be vannak oltva, így bízom benne, hogy hamarosan én is megkaphatom majd a vakcinát – mondta el a Nógrád Megyei Hírlap kérdésére Szőrös Vilmos. Hozzátette: sajnos, az elmúlt időszakban több veszteség ért engem, illetve a roma közösségünket is.

– A koronavírus miatt többek között elveszítettük egy képviselőtársunkat és egyben gyermekkori jó barátomat, aki meghatározó szerepet töltött be közösségünk életében. Személyes tapasztalataim szerint sok roma ember átesett a víruson és rendelkeznek védettségi igazolvánnyal is, azonban hosszú távon csak az oltás nyújthat védettséget. Éppen ezért arra kérek mindenkit, hogy oltassa be magát, ugyanis ez az egyetlen megoldás a járvány megfékezésére!

Szőrös Vilmos továbbá kifejtette, hogy a szervezetük csatlakozott az Oltass, hogy élhess! elnevezésű kampányhoz, amelynek célja, hogy a hátrányos helyzetű településeken élő romák körében is minél többen regisztráljanak az oltásra.

– A településeken lévő vezetőink és képviselőink egyaránt szorgalmazták az oltást és a regisztrációt. Ezzel elősegítik azt is, hogy ezek az emberek minél előbb megkaphassák az életet mentő vakcinát – hangsúlyozta Szőrös Vilmos.

A Nógrád Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke szerint nagyon sokat jelentett, hogy a Magyar Honvédség oltóbuszai több Nógrád megyei községbe is eljutottak nemrég, így ezekben is elérhetővé vált az oltóanyag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában