Közös érdekünk a védőoltás – amint tehette, beoltatta magát Mátranovák polgármestere

Mátranovák polgármestere, Bodor Ernőné, már átesett a víruson, de amint lehetett beadatta magának a vakcinát.

Cs. A.

Bodor Ernőné, Mátranovák polgármestere már átesett a víruson, elmondása szerint nagyon beteg volt, egy hajszál választotta el attól, hogy kórházba kerüljön. A közelmúltban beoltották a Pfizer-vakcinával.

– Sok rosszat hallottam a koronavírusról, és ezt tapasztaltam is. Tavaly decemberben estem át a betegségen, a férjem néhány nap alatt átvészelte, én két hétig voltam beteg. Nem éreztem ízeket, szagokat, fizikailag nem fájt semmi, de alig tudtam lábra állni, rosszul éreztem magam – mondta el a Nógrád Megyei Hírlap kérdésére. – Még enni és aludni sem tudtam az első napokban.

A polgármester kifejtette: neki is voltak olyan ismerősei, akik nem élték túl a fertőzést. A mátranováki polgármesteri hivatalban dolgozók is átestek a járványon, ezért még az év elején ózonnal is átfertőtlenítették a helyiségeket.

A védőoltásra a férjével, valamint mindkettejük szüleivel együtt regisztráltak.

– Az győzött meg az oltás mellett, hogy a saját bőrömön is éreztem, milyen borzalmas kór ez. Nem szeretnék még egyszer ilyen beteg lenni, viszont a családdal és persze más emberekkel is szívesen töltenék együtt sokkal több időt – mondta.

Mátranovák polgármestere mindenkinek javasolja az oltás beadatását, hogy minél előbb visszatérhessünk a normális élethez, és ne kelljen mindent alárendelni annak, hogy félünk a megbetegedéstől.

– Sajnáljuk a gyerekeket, a fiatalokat is az elszigeteltség miatt, sajnáljuk azokat, akik elveszítették munkahelyüket. Az oltás kellemetlensége semmiség ahhoz képest, amit a koronavírus okoz az ember szervezetében. A legrosszabb esetben akár halálos is lehet a fertőzés – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában