Az oltás a kulcs régi életünkhöz – vallja a nógrádi honatya

Magyarország eddig mintegy 19,7 millió adag koronavírus elleni oltóanyagot kötött le több gyártónál, de folyamatosan tárgyal, hogy minél több vakcina legyen elérhető. Dr. Becsó Károly, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője szerint fontos, hogy a lakosság éljen az ingyenes oltás lehetőségével.

P. K.

Dr. Becsó Károly

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

– Egyre többen felismerik, hogy csak akkor tudhatjuk biztonságban szeretteinket, ha az emberek átoltottsága eléri a 60–70 százalékot. Az oltással nemcsak a saját egészségemet óvom, hanem a családomét és mindazokét is, akikkel napról napra a munkám során találkozom. Az elmúlt hetekben már megkezdődött a regisztráció alapján történő oltás is, így már közel 300 ezer polgár kaphatta meg a vakcinát – mondta a honatya.

Hozzátette: őt eddig elkerülte a koronavírusos megbetegedés, de szigorúan betartja a járványügyi előírásokat és másokat is erre buzdít.

Dr. Becsó Károly
Fotó: H. Cs. / NMH

– Az előzetes regisztráció azért fontos, hogy a kormányzat és a védekezésben részt vevők tudják tervezni az oltási kampányt. Ettől függetlenül a kormány úgy alakítja a vakcinabeszerzéseket, hogy azokat is be lehessen oltani, akik elmulasztották a regisztrációt, vagy később gondolják meg magukat – emelte ki dr. Becsó Károly, aki szerint az oltási kampány hatékonysága a kulcs ahhoz, hogy minél előbb visszakapjuk a régi életünket, s hogy a korlátozásoktól megszabaduljunk.

– Nógrád megye lakosságának is egyre égetőbb, hogy újra indulhasson az élet: a középiskolások a padba ülhessenek, a vendéglátóhelyek kinyithassanak, hogy a gazdaság minél gyorsabban felpörögjön. Az, hogy ez megvalósuljon, közös felelősségünk! Tartsuk be az óvintézkedéseket, regisztráljunk az oltásra! – mondta végül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában