Nool.hu podcast

2024.04.10. 13:43

Vádemelések sora márciusban: ezek voltak a legfőbb nógrádi bűnügyek (podcast)

A Nógrád Vármegyei Főügyészség március során is számos bűnügyben járt el: letartóztatás, ítéletek és vádemelések is történtek. Sorra vettük az ügyek részleteit a sajtószóvivőkkel.

Angyal Eszter

Dr. Fedor Zsuzsanna Réka és dr. Imre Péter, a Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtószóvivői, akik ezúttal a márciusi bűnügyek részleteibe avattak be

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

Letartóztattak a közelmúltban egy 29 éves szátoki férfit, aki a dohányboltban átvett cigarettát erőszakkal akarta megtartani, valamint jogerősen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték azt a 46 éves férfit és 28 éves társát, akik figyelmetlensége miatt meghalt a középkorú munkatársuk. Jogerősen 9 év fegyházbüntetést kapott továbbá egy 39 éves etesi férfi is, aki utolért, leütött és kirabolt egy 81 éves nőt.

Végrehajtandó szabadságvesztésre tettek indítványt egy 45 éves férfi ügyében, aki fittyet hányva a korábbi bírósági eltiltásokra ismét volán mögé ült, emellett vádat emeltek egy 20 éves férfi ellen, aki betörés közben PB-gázt szívott és elkábult. A vádemelések sorának ezzel még nincs vége: egy 48 éves kelet-nógrádi férfi jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után összetörte a főnöke által rábízott autót; egy 71 éves pásztói nő nem vette észre a zebrán áthaladni kívánó gyalogost és elütötte; egy 20 éves mátraverebélyi férfi eltulajdonított egy légfegyvert és azzal céltalanul lövöldözve sérülést okozott rokonának.

Ugyancsak március során történt, hogy az ügyészség fellebbezése nyomán kapott súlyosabb büntetést az a 34 éves vanyarci férfi, aki egy kisbusszal elütötte haragosát, illetve vádemelési fázisba ért a szabálytalan előzésével három ember halálát okozó férfi ügye is. Egy 70 éves balassagyarmati kocsmáros ellen életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emeltek vádat, miután egy törött sörösüveggel nyakon szúrta 53 éves dejtári vendégét, egy 42 éves férfi pedig részegen, a megengedett sebességnél gyorsabban és figyelmetlenül vezette a robogóját, emiatt balesetet okozott, így ellene emiatt történt vádemelés az elmúlt hónap során.

A felsorolt bűnügyek részleteiről dr. Imre Péter főügyészségi ügyésszel, a Nógrád Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjével, valamint dr. Fedor Zsuzsanna Rékával, a Balassagyarmati Járási Ügyészség ügyészével, a Nógrád Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjével beszélgetettünk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában