Vádemelés

2024.03.14. 12:50

Ittasan törte össze a főnöke autóját a kelet-nógrádi férfi, jogosítványa bánhatja

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 48 éves kelet-nógrádi férfi ellen, aki jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztása után összetörte a főnöke által rábízott autót.

Forrás: Pixabay

A vád szerint a férfit 2023. október 21. napján a délelőtti órákban megkérte a munkáltatója, hogy vigye el a tulajdonában lévő autót a cége telephelyére. A vádlott azonban nem így tett, hanem több röviditalt és sört is elfogyasztott, majd főnöke tudta nélkül hazaindult az autóval – közölte lapunkkal a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Ittassága miatt lakóhelyétől nem messze egy út szélén parkoló autó hátuljának ütközött, ennek következtében mindkét jármű megrongálódott. A vádlott szervezetében a baleset időpontjában 3,12 gramm/liter mennyiségű alkohol volt, mely súlyos fokban befolyásolta a vezetési képességeit.

Az ügyészség az engedély nélküli használatra figyelemmel jármű önkényes elvétele bűntette mellett ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolta meg a férfit. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett szabadságvesztést és tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában