Cigi

2024.03.01. 10:51

Pénz helyett erőszakkal fizetett a cigarettáért a szátoki férfi

Az ügyészség indítványára a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatott egy 29 éves szátoki férfit, aki a dohányboltban átvett cigarettát erőszakkal akarta megtartani.

Nool.hu

A 29 éves szátoki férfi a dohányboltban átvett cigarettát erőszakkal akarta megtartani

Forrás: Police.hu

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított február 23-án, szombaton reggel a helyi dohányboltban egy karton cigarettát kért az eladótól, majd amikor azt a pultról a hátizsákjába tette, fizetés nélkül próbált távozni az üzletből – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: az eladó utána lépett, a vállánál fogva próbálta visszatartani és felszólította a cigaretta kifizetésére. A segítségére érkezett a szomszédos vegyesboltban lévő édesapja is, akivel közösen kérték a cigaretta kifizetésére a férfit, majd az eladó megragadta a karját, közben pedig megpróbálta visszavenni az árut.

Ekkor a férfi a cigaretta megtartása érdekében többször megütötte az eladót, köztük dulakodás alakult ki, amelynek során a rabló kitörte az egyik ajtó üvegét is, majd gyalogosan a szomszéd falu felé vette az irányt, a rabolt cigaretták közül nyolc dobozt magával vitt.

Mint megtudtuk: az időközben értesített rendőrjárőrök többszöri felszólítására sem állt meg, velük szemben ellenszegült, így bilincsben állították elő a Rétsági Rendőrkapitányságon a tettest.

A közleményből kiderült továbbá az is: ha egy lopás elkövetője a dolog megtartása végett erőszakot alkalmaz, cselekménye már a jóval súlyosabb, akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő rablásnak minősül.

Az ügyészség a jelentős tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetőjével szemben indítvánnyal élt a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírájánál a letartóztatására, aki a férfi jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében el is rendelte a kényszerintézkedést. A férfi fellebbezett a döntés ellen, így az nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában